Opr. Dr. Hande Akbaş Tiroid yumurtlamayı olumsuz etkiliyor
HABERİ PAYLAŞ

Tiroid yumurtlamayı olumsuz etkiliyor

Haberin Devamı

Tiroid bezinden kaynaklanan sorunlar adet düzensizliğine neden oluyor ve yumurtlamayı olumsuz etkiliyor. Gebe kalmak istendiğinde sıkıntı yaratabiliyor. En iyisi doktora gitmek, ilaç tedavisine başlamak...

Anne-baba olur muyuz?

33 yaşındayım, eşim de 37 yaşında. Biz çocuk sahibi olmak istiyoruz. Yaptırdığım testleri size yolluyorum. Acaba bizim anne-baba olma şansımız var mı?

CEVAP

Sevgili okuyucum, sperm sayınız normal ancak A olan ileri hareketli sperm hiç saptanmamış. B yani hareketli spermlerle eşinizin gebe kalma ihtimali bulunmaktadır. Uzun süredir korunmasız ilişkiye rağmen eşiniz hamile kalamadıysa o zaman daha fazla beklemeden üreme tıbbıyla uğraşan bir hekime başvurmanızı öneririm.

Adetlerim çok ağrılı geçiyor

24 yaşında kızım. Adetlerim çok ağrılı geçiyor. Kadın doğum uzmanına gittim, yapılan test ve ultrasonda bir şey çıkmadı. Bu durum ileride anne olmamı etkiler mi?

CEVAP

Sevgili okuyucum, genellikle çikolata kistleri çok ağrılı adet görmenize neden olur. Doktora gittiğinizi ve sorun saptanmadığını ifade ettiğiniz için çikolata kisti elenmiş bulunmaktadır. Bazen yumurtlamaları çok etkili olan kadınlarda da adet sancıları yoğun olabilir.

Bu durum hayat konforunuzu etkiler hale geldiyse, o zaman doktorunuza danışarak bunu kontrol altına alabilecek bazı ilaçlara başlayabilirsiniz.

Tiroid yüzünden mi?

29 yaşındayım, 2 yıldır tiroidim var. Bazı ilaçlar veriyorlar ama gebe kalamıyorum. Acaba tiroid bezleri hamile kalamamakta ne kadar etkili?

CEVAP

Sevgili okuyucum, tiroid bezi sorunları kesinlikle adet düzensizliklerine sebep olarak yumurtlama üzerine olumsuz etki yaratır. Genellikle az çalışması halinde adetlerde gecikme, çok çalışırsa sık adet görme karşımıza çıkar. Adetin düzensiz olması da yumurtlama da sorun olduğunun en önemli bulgusudur. Ayrıca gebe kalmanız durumunda da tiroid bezi hastalıkları sorun çıkarır.

Gebeliğin erken dönemlerinde düşük, ileriki dönemlerinde ise bebeğin zekasında gerilik gibi çok ciddi sorunlar doğurabilir. Günümüzde tiroid bezi problemleri ilaçlarla kontrol altına alınıyor. Tiroid sorununuz geçmesine rağmen gebe kalamamışsanız, o zaman uzmana başvurarak 2 yıldır niçin gebe kalamadığınızı araştırtın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder