Nedim Şener Tişört provokatörü amacına ulaştı
HABERİ PAYLAŞ

Tişört provokatörü amacına ulaştı

Haberin Devamı

Tarihin gördüğü en alçak terör örgütlerinden Fetullahçı Terör Örgütü’nün giriştiği 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili davaların çoğu açıldı, bazıları sonuçlanmaya başladı.

Davalarda FETÖ’nün darbe girişiminde başı çeken ve sorumlulukları olanlar tek tek cezalandırılırken, yalnızca aldıkları emirleri uygulayan erler hakkında da beraat kararı veriliyor.

Büyük olasılıkla yargı adil bir yargılama ile darbe davalarında FETÖ üyeleri ve darbe için emirleri verenlerle sorumluluğu olmayanları ayıracaktır.

Bir darbeci kendi yurttaşlarının canına kastederek, Anayasa’ya ve yasalara karşı işlediği suçlardan utanacağına, şerefsizce tahrik etmek istercesine, İngilizce “Hero (kahraman)” yazan tişört giyerek duruşmaya katıldı.

Davalar sürüyor

Yükselen tepkiler üzerine önce “idam” talepleri ardından da “tek tip kıyafet” gündeme geldi. Her ikisinin de sakıncalı yönleri hukukçular tarafından etraflıca anlatıldı.

Uzun süre konu tartışılmıyordu, hükümetin konuyu rafa kaldırdığı düşünülüyordu. Ama dün yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile “Cebir ve şiddet kullanarak Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar” yani darbeciler yanında Terörle Mücadele Kanunu kapsamında yargılanan tutuklu ve hükümlüler duruşmalara tek tip elbiseyle getirilecekler.

Hukukçu Prof.Dr. Ersan Şen’e göre, SEBGİS ile duruşmaya uzaktan katılanlar için tek tip kıyafet şartı aranmıyor. Aynı suçtan tutuklu olan tek tip giyerken tutuksuz yargılanan doğal olarak uygulama dışında kalıyor.

Yargılanan herkesin ceza almadığı, beraat ettiği göz önüne alındığında suçsuz olanların da peşinen suçlu ilan edilmesi gibi bir görüntü ortaya çıkacak.

Yani bir alçak FETÖ’cünün giydiği tişört ile yaptığı provokasyon amacına ulaştı. FETÖ’cüler bu düzenlemeyi şimdiden kampanyaya çevirdi bile.

Türkiye’nin uzun yıllar önce vazgeçtiği tek tip kıyafet uygulamasının yargılamalara faydası olmayacağı açık. Oysa amaç FETÖ’cüleri cezalandırmaksa, bunun en iyi yolu adil bir yargılama sonucu verilecek ceza olacaktır.

Kim bunlar?

Yeni KHK ile resmi bir sıfat taşıyıp taşımadıklarına veya resmi bir görev yerine getirip getirmediklerine bakılmaksızın 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri niteliğindeki eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden kişiler hakkında yargı dokunulmazlığı getirildi.

Herkes merak ediyor kim bunlar?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder