Ekonomi tivibu tamam; sırada IP TV var

tivibu tamam; sırada IP TV var

Paylaş
tivibu tamam; sırada IP TV var

İnternette bir dizi yeniliği hayata geçiren TTNet, tivibu'dan sonra, IP TV'yi de devreye almaya hazırlanıyor

Gülay Zaim

Türk Telekom’un internet servis sağlayıcısı TTNet, yıl başında sunduğu her şeye ‘evet’ konseptine devam ediyor. İnternette herşeye ‘evet’ uygulaması içinde yer alan IP TV konusunda hazırlıklarını tamamlayan TTNet, Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun çıkaracağı IP TV yönetmeliğini bekliyor.

‘Evet’ konsepti altında internet, telefon ve televizyon olarak üç ana iş kolu olduğunu söyleyen TTNet Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, “Açılışı tivibu ile yaptık, IP TV ile devam ediyoruz” dedi.

Mart ayında sunulmuştu

İnternet hizmeti konusunda, ADSL, 3G gibi bağlantıların bulunduğunu, televizyon kısmında da mart ayında hizmete sunulan tivibu’nun yer aldığını belirten Tahsin Yılmaz “Burada iki uygulamamız olacak.

Birisi web tv (tivibu), diğeri IP TV. Web tv, yani tivibu’yu ‘bilgisayarları televizyon haline getirdik’ şeklinde tanımlıyoruz. Türkiye’de örneğin, 13 bin bilgisayar varsa, hepsini televizyona, sinema salonuna, DVD mağazasına dönüştürebiliyoruz” diye konuştu.

Fiyatı aylık 1 lira

IP TV’yi tanımlarken, “Evdeki televizyonu, bir kutuyla internete bağlıyoruz. tivibu’daki içeriklerin tamamını IP TV ile oturma odanıza taşıyacağız” diye konuşan Yılmaz, tivibu’daki özelliklerin IP TV’de olacağını belirterek şu bilgileri verdi: “100’ün üzerinde yerli ve yabancı kanal yer alıyor. Sistemin getirdiği yeniliklerin başında canlı yayını durdurma ve geriye sarabilme özelliği ile dizi ve programları tekrar izleme özellikleri var. Hepsi de aylık sadece 1 lira.”

Ağustosa kadar kampanyada

tivibu’nun standart ve standart plus olarak iki paketi bulunduğunu belirten Tahsin Yılmaz, “Plus’ta ek olarak, binlerce film seçeneği olan film havuzumuz var. Paket 4 lira ama ağustos sonuna kadar 1 lira” dedi.

Yılmaz, tivibu ile bilinen kanalların yanında münhasırlık anlaşması yaparak sadece kendilerinin sunduğu kanallar da olduğunu kaydetti. Özellikle DVD kiralama uygulamasının çok büyük avantaj sağladığını söyleyen Yılmaz, 22 liralık DVD’ler bizde bedava” dedi.

‘Yayın akışını kendin yap’

Tahsin Yılmaz, IP TV’nin hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi. “Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun çıkaracağı yönetmeliği bekliyoruz. 1 yıldır testleri yapıyoruz. 2000 kullanıcımız var” diyen Yılmaz şöyle devam etti: “IP TV, izlenen bir program esnasında, sanatçının giydiği kıyafeti, o markanın web sitesine bağlanarak, anında satın almaya imkan sağlayacak. IP TV ile yayın akışı kişiselleştirilecek. İzleyici, istediği yayınları, istediği saate göre programlayıp izleyecek.”

2

Haberin Devamı