Magazin "Tiyatro sevişildikten sonra gidilecek bir yerdir"

"Tiyatro sevişildikten sonra gidilecek bir yerdir"

Paylaş
"Tiyatro sevişildikten sonra gidilecek bir yerdir"

"Tiyatro sevişildikten sonra gidilecek bir yerdir"

Yaşar Üniversitesi'nin 8. Bahar Şenliği'nin ikinci gününde televizyon dünyasının ünlü ismi Okan Bayülgen öğrencilerin konuğu oldu. Saatler öncesinden salon dolarken, ‘Okan Bayülgen' maskeleriyle katılan bine yakın öğrenci hepimiz ‘Okan Bayügeniz' tezahüratı yaptığı sohbet 1.5 saat sürdü.

Haberin Devamı

FUNDA ARAR'IN FRİKİK FOBİSİ!

Sohbet sırasında konu tiyatroya gelince, tiyatronun kitlesel bir sanat olma özelliğinin çok uzun yıllar olduğunu belirten Bayülgen, “Opera, klasik bale, senfoni, resim, edebiyat gibi kitlesel değil. Kitlesel olmayan bir sanat tüketilsin diye halka gidip yalvarmanın bir alemi yok. Buna gerek yok. Tiyatro seçkin ve saygın bir yerdedir.

Tiyatroya giden adamlar seçkindir. Dolayısıyla gidip canlı göreceksiniz ona sinemadan biraz daha fazla para ödemeniz gerekir. Hepiniz kontör manyağısınız, kontör dünyasında olmayacak şeyler değil. Bütün sanatlar az ve çok kitleler tarafından tüketilir. Bunda da üzücü bir taraf yok tiyatro adına.

Sinemaya gidip gülme, romantizm garantili film seçiyorsunuz. Tiyatro tehlikeli sıkıcı, salonda az seyirci olabilir, tiyatro ancak ilk buluşmadan sonra ikinci veya üçüncü ya da sevişildikten sonra gidilecek bir yerdir. İlk buluşmada gidiyorsanız adamın teklifi ciddidir” diye konuşarak öğrencileri şaşkına uğrattı.

Haberin Devamı

DHA