Ekonomi TOBB ihtiyaca göre eleman yetiştirecek

TOBB ihtiyaca göre eleman yetiştirecek

Paylaş
TOBB ihtiyaca göre eleman yetiştirecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi'ne, eleman ihtiyacını belirledikten sonra ilk aşamada 19 ilde başlayacaklarını söyledi

20 Temmuz’da duyurulacak

Haberin Devamı

Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi’ne, 20 Temmuz’da Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında duyurulacak şekilde, ilk etapta 19 ilde başlayacaklarını söyledi.

Hisarcıklıoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) işbirliğindeki projeyi, il oda başkanları, milli eğitim, İş-Kur müdürlerini bir araya getirerek başlatacaklarını söyledi.

Okurken para kazanacaklar

Rifat Hisarcıklıoğlu öncelikle 19 ilde iş sahiplerinin işyerine gidip hangi elemana ihtiyaç duyduklarını tespit edeceklerini belirterek şöyle konuştu: “Sonra MEB ile birlikte, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’yla beraber 3 aylık eğitimi verip, 3 ay da staj yaptıracağız. İhtiyaca göre eleman yetişecek. Elemanlar burada eğitim görürken, günlük 15 lira yevmiye alacak. 3 ay işyerinde staj yaparken, İşsizlik Fonu’ndan para alacak ve sigortalı olacaklar. Sonra da işe kavuşacaklar.”

Haberin Devamı