Fatih Öztürk TÖDER'den Sınav Destek Masası
HABERİ PAYLAŞ

TÖDER'den Sınav Destek Masası

Bu hafta sonu, önümüzdeki hafta sonu derken 4 milyona yakın 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencisi belki de bu yıl son kez düzenlenecek olan Seviye Belirleme Sınavı’na girecek. Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) başarılı olanlar da Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) hedefledikleri okulların puanlarını tutturmak için ter dökecek.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) sınava hazırlanan öğrencileri yalnız bırakmamak için işbirliği yaptı. Bu işbirliğine, Türk Telekom Genel Müdürlüğü de destek verdi. Özellikle üniversiteye girişte yeni bir sistem olması nedeniyle öğrenciler bu ay içinde karşılaşacakları sorunları çözmekte zorlanabilir. Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği, öğrencilerin başarılarını daha da arttırmaları için gerek sistem gerekse sınavla ilgili her türlü bilgiye tam sahip olmaları gerektiği gerçeğinden yola çıkarak İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü de yanına aldı. Böylece öğrencilerin bu dönemde sınavla ilgili her türlü bilgiye kolayca ulaşmalarını sağlayacak ‘Sınav Destek Masası Projesi’ başlamış oldu.

Haberin Devamı

2010 yılında haziran ayı boyunca sürecek sınav maratonunda öğrencilerin ve ailelerin kafalarını karıştıran konularda başvurabilecekleri destek noktalarında görev alacak uzmanlar; ilköğretim 6,7 ve 8’inci sınıf öğrencilerini Seviye Belirleme Sınavı, ortaöğretim öğrencilerini ve mezunlarını ise Lisans Yerleştirme Sınavı hakkında bilgilendirecek ve hazırlanma sürecinde psikolojik destek sağlayacak. Öğrenciler, 1-30 Haziran tarihleri arasında Beşiktaş Kabataş Anadolu Lisesinde uzman rehber öğretmenlerle bir araya gelebilecekleri gibi 0212 227 45 55 telefondan veya sinavdestek@toder.org e-mail adresinden merak ettikleri konular hakkında bilgi alabilecek. Özellikle rehberlik birimi bulunmayan okulların öğrenci ve velileri, Sınav Destek Masası’ndaki rehberlik uzmanlarından kafalarındaki soru işaretlerini giderebilir. Milli Eğitim İstanbul İl Müdürü Muammer Yıldız, bu projede özel öğretim kurumlarıyla işbirliği yaparak, özel öğretim kurumlarının deneyimlerinden ve olanaklarından devlet okullarında okuyan öğrencilerin yararlanmasını sağlamış oldu. Özel öğretim kurumları her fırsatta deneyim ve olanaklarını eğitim sisteminin bir adım ileriye gitmesi için kullanıyor. Sınav Destek Masası projesi, bu adımlardan sadece biri…

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder