Gündem Tokat'ta taciz ateşi: 1 asker yaralı

Tokat'ta taciz ateşi: 1 asker yaralı

Paylaş
Tokat'ta taciz ateşi: 1 asker yaralı

Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde Sazak Karakolu'na teröristler tarafından taciz ateşi açıldı

Reşadiye İlçesi’ne 20 kilometre mesafede Sazak köyü yakınlarında bulunan Sazak Jandarma Karakolu’na teröristlerce akşam saatlerinde taciz ateşi açıldı. Açılan ateşte 1 asker yaralanırken, güvenlik güçlerince anında karşılık verildi.

Haberin Devamı

Tokat Valisi Şerif Yılmaz bölgede sıcak temas sağlandığını ve operasyonun sürdüğünü söyledi. Çıkan çatışmada yaralanan asker, askeri helikopterle Tokat'a getirildi.

Çatışmada yaralanan askeri taşıyan helikopter, Tokat İl Jandarma Komutanlığı bahçesindeki piste iniş yaptı.Yaralı asker, daha sonra ambulansla Tokat Devlet Hastanesine kaldırıldı.

İLK ÇATIŞMADA 1 YARALI

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Reşadiye İlçesi Sazak Karakolu’na teröristler tarafından açılan taciz ateşi sonrası yaralanan er Ayhan Akbaş’ı kaldırıldığı Tokat Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti. Hastaneye gelişinde açıklama yapan Vali Yılmaz, “Saat 18.00 sıralarında Reşadiye İlçesi Sazak Bölgesinde operasyon icra eden güvenlik birimleri ile terörist unsurlarla karşılaşması sonucu çatışma çıktı.

Haberin Devamı

İlk çıkan çatışmada bir askerimiz yaralandı. Askerimizin gerekli tedavisi ilimiz Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirildi. Şu anda durumu iyi herhangi bir sıkıntı yok. Operasyon devam ediyor. Çatışma 7 şehidimizin olduğu bölgeye yakın bölgede meydana geldi” dedi.

Basın mensuplarının “Karakola saldırı var mı?” şeklindeki sorusuna Vali Yılmaz, güvenlik kuvvetlerinin karşılaştığı terörist unsular olduğunu ifade ederek, “Biz zaten bölgede arama çalışmaları yapıyorduk. İnşallah sonuç alırız” diye cevap verdi.

ŞÜPHELİ İKİ ARAÇ ARANIYOR

Terörist saldırının ardından bölgede saldırıyla ilgisi olabileceği gerekçesiyle iki araç aranmaya başladı. Sazak bölgesinin çıkışında araçlar tek tek aranırken, polis ekiplerinin araçların kaçmasını önlemek için lastik patlatma kapanı uygulaması yaptığı görüldü.

Bölgede yapılan incelemelerde 63 BA 009 plakalı Renault Toros marka ve ön çamurluğu macunlu beyaz bir otomobil ile plakası tespit edilemeyen kırmızı renkli Ford Connect marka bir ticari otomobil aranmaya başlandı.

Beyaz aracın plakasının sahte olduğu belirlendi. Bu araçlarla ilgili Sivas ve yakındaki diger il ve ilçelere de bilgi verildi. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin bu araçlarla kaçtıkları sanılıyor. 7 Aralık 2009 tarihinde aynı yerde, ilçe merkezinden karakola gitmekte olan askeri araca PKK’lı teröristlerce kurulan pusu sonucu 7 asker şehit olmuştu.

Haberin Devamı