Ekonomi TOKİ’nin Arıcılar ihalesi rekor kırdı

TOKİ’nin Arıcılar ihalesi rekor kırdı

Paylaş
TOKİ’nin Arıcılar ihalesi rekor kırdı

TOKİ’nin Arıcılar ihalesi gayrimenkulde yeni bir rekora sahne oldu. İdare tarihinde ilk kez yüzde 60 oranında arsa payı teklif edildi. Güney Gayrimenkul, Başyapı ve Elit Vizyon Yapı İş Ortaklığı, 527 milyon lira üzerinden yüzde 60 rekor pay ile 316.2 milyon lira taahhüt etti.

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) bu yıl Üsküdar ve Küçükçekmece ihalelerinin ardından İstanbul’da düzenlediği üçüncü ihale olan Kağıthane Arıcılar’da yeni bir rekora imza atıldı. Arsa satış karşılığı gelir paylaşımı modeliyle satışa çıkan Arıcılar’ın ilk ihalesinde 14 teklif ile yoğun rekabet yaşanmıştı. Bu rekabet ihalenin son oturumuna da yansıdı ve TOKİ’nin tarihinde ilk kez arsa payı (idare payı) olarak yüzde 60 teklif edildi. Güney Gayrimenkul, Başyapı ve Elit Vizyon Yapı İş Ortaklığı, 527 milyon lira üzerinden yüzde 60 arsa payı ile TOKİ’ye 316 milyon 200 bin lira teklif etti.


GÜVENİN GÖSTERGESİ


TOKİ Başkanı Ergün Turan, yapılan bu rekor teklifinin ilgili firmaların göstermiş olduğu yoğun ilginin ülke ekonomisi göstergeleri adına olumlu bir gelişme olduğunu söyledi. Turan, “İdare payı olarak teklif edilen yüzde 60’lık oran idaremiz tarihinde bir ilk ve rekor bir orandır. Bu rekor ülke ekonomisinin sağlam temeller üzerine kurulu olduğunu ve yatırım yapılabilir güvenli bir liman olduğunun göstergesidir. Bu rekor teklif Türkiye ekonomisine olan güvenin bir göstergesidir” diye konuştu.


6 FİRMA KATILDI


Arsanın geçtiğimiz hafta yapılan ilk oturumuna 14 firma katılmıştı. İlk oturumda en yüksek teklif 500 milyon lira satış geliri üzerinden 150 milyon liralık arsa payı ile Özak GYO ve İnt-Er iş ortaklığından gelmişti. İkinci oturuma ilgili 6 firma katılıp sözlü teklif verdi. Bu firmalar, Güney Gayrimenkul, Başyapı ve Elit Vizyon Yapı İş Ortaklığı, Fuzul Yapı ve İstanbul Teknik Arı İş Ortaklığı, Dağ Mühendislik, Yılmaz İnşaat, Seha İnşaat ile Artaş İnşaat, Bemay İnşaat ve Aksoylar Enerji İş Ortaklığı oldu.

Sözlü tekliflerden sonra 2 yazılı teklif yapıldı. Fuzul-Teknik Arı 515 milyon lira teklif verirken, ipi 527 milyon bedelle Güney Gayrimenkul, Başyapı ve Elit Vizyon göğüsledi.


8 AY İÇİNDE BAŞLAYACAK


İhaleyi kazanan iş ortaklığının projeye 8 ay içinde başlayacağı öğrenildi. Arsa üzerinde konut projesi geliştirmeyi planlayan iş ortaklığı, Türkiye ekonomisine güvenin göstergesi olarak böyle bir teklif yaptığını belirtiyor.


İSTANBUL'UN MERKEZİNDE


Ticaret ve konut fonksiyonlu arsa, toplam 22 bin 491 metrekare büyüklüğe sahip. Burada 40 bin 485 metrekarelik inşaat yapılabilecek. Ayrıca 803 metrekarelik cami alanı ile 531 metrekarelik park alanı da yer alacak. “Yoğun ilgi gösterilen arsamız İstanbul’un en merkezi yerinde” diyen Ergün Turan, arsanın Kâğıthane’den geçen TEM otoyolunun hemen yanında bulunduğu söyledi. Turan, “Satışını yaptığımız alan Hasdal Köprülü Kavşağı’nın ve karayolunun yanında olup toplu ulaşım hattının kesiştiği noktada bulunuyor. Arsamızın ulaşım yollarına yakın olması, bölgenin çeşitliliği, altyapısı tamamlanmış bölgede bulunması yatırımcılarımız için fırsat sunuyor” diye konuştu.

Haberin Devamı