Ekonomi TOKİ, Rami esnafı için çarşı kuracak

TOKİ, Rami esnafı için çarşı kuracak

Paylaş
TOKİ, Rami esnafı için çarşı kuracak

Kuru Gıda Toptancıları'nın yıllardır beklediği modern tesis hayali gerçekleşiyor

TAM 1200 ESNAF TAŞINACAK

Haberin Devamı

Rami Kuru Gıda Toptancıları’nın yıllardır beklediği modern tesis hayali sonunda gerçekleşiyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğiyle hayata geçirilecek proje kapsamında, Rami’deki toptancı halinde faaliyet gösteren 1200 civarında esnaf, Esenyurt’ta inşa edilecek yeni ve modern bir tesise taşınacak.

ARSA İSTANBUL ESENYURT'TA

Projenin temelinin 2.5 yıl öncesine dayandığını belirten İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Rami’deki altyapı sıkıntılarının esnafı ve kendilerini yeni yer arayışına yönelttiğini söyledi.

TOKİ ile Avrupa Birliği standartlarında bir yer inşa edeceklerini söyleyen Yalçıntaş, “İlk aşamada Esenyurt’ta TOKİ bir yer temin edecek. Finansman ayağında Halkbank’la çalışacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

KIŞLA KÜTÜPHANE OLACAK

Rami esnafı için modern bir çarşının gerekli olduğunu belirten TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar şöyle konuştu: “Başbakan Erdoğan bu konuda bana iki kez talimat verdi. Önceki gün konuştuk, dün de süreç hemen başlasın diye bir imza atalım dedik.” Bayraktar Rami Kışlası’nın tarihi özelliklerinin ortaya çıkarılarak kütüphaneye dönüştürüleceğini, esnafın ise sağlıklı koşullarda çalışacağını söyledi.