Ekonomi TOKİ satışa aracı oldu 32 milyon lira kazandı

TOKİ satışa aracı oldu 32 milyon lira kazandı

Paylaş
TOKİ satışa aracı oldu 32 milyon lira kazandı

Ufuk Üniversitesi'nin Ankara-Armada Alışveriş Merkezi'nin karşısında bulunan arazisinin satışına aracılık eden TOKİ, ihale sonucunda 106.2 milyon liraya ulaşan satış gelirinden 32 milyon lira pay aldı

İHALE 18 OCAK'TA YAPILDI

Haberin Devamı

Ufuk Üniversitesi’nin, Ankara’daki 25 bin 195 metrekarelik arsasını satan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) aracılık işinden de para kazandı. 18 Ocak’ta yapılan ihalede en yüksek teklifi YDA-Fuat Çelik-Özeser- Mavibeyaz İnşaat verdi.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, “Para kazanmak için her fırsatı değerlendiriyoruz. Vatandaş, arsa satışı için bize geliyor. Biz de organizasyonu yapıyoruz. Kayabaşı’nda da böyle arsa sattık. Kazandığımız paralarla yoksul konutlarını finanse ediyoruz” dedi.

GELİRİ DAHA DA ARTACAK

Ufuk Üniversitesi’nin Ankara-Armada Alışveriş Merkezi’nin karşısında bulunan arazisinin satış ihalesini organize eden TOKİ, 354 milyon liralık proje hasılat tutarının arsa bedeli olarak belirlenen 106.2 milyon lirası üzerinden yaklaşık 32 milyon lira pay alacak.

Haberin Devamı

Hasılat 354 milyon liranın üzerine çıkarsa şirketin vereceği yüzde 31’lik hasılat payının da yüzde 30’u TOKİ’ye gelecek. Böylece projenin satışı tamamlandığında TOKİ’nin bu işten elde ettiği gelir artabilecek.

PROJE HENÜZ BELİRLENMEDİ

Ufuk Üniversitesi’nin arsasını 354 milyon lira hasılat tutarı ile alan Pasifik Gayrimenkul Taahhüt İnşaat, halen arsa üzerinde uygulayacağı projeyi belirlemedi. Şirket yetkilileri ofis, otel, rezidans, alışveriş merkezi veya karma yapı projesi uygulamaya müsait arsanın en iyi şekilde değerlendirilebilmesi için dünyanın en ünlü gayrimenkul değerleme firmaları ile görüşüldüğünü söyledi.