Ekonomi TOKİ'den ev sahibi olan ağlıyor!

TOKİ'den ev sahibi olan ağlıyor!

Paylaş
TOKİ'den ev sahibi olan ağlıyor!

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'ndaki TOKİ görüşmelerinde 'gözyaşı tartışması' yaşandı

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda, TOKİ'ye arazi vergisi muafiyeti getirilmesine ilişkin yasa tasarısı ele alınırken ‘’Gözyaşı tartışması’’ yaşandı. İktidar milletvekilleri, ‘’TOKİ’den ev alan, sevinçten ağlıyor’’ derken, muhalefet milletvekilleri ise ‘’Sevinçten değil, evin kalitesizliğini görünce, üzüntüden ağlıyor’’ dediler.

Haberin Devamı

CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, düşük ve orta gelirli kesimin konut ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan TOKİ'nin, ''Kamunun inşaat birimine dönüştürüldüğünü'' belirterek, ‘’Saydam olmayan ihaleler yapıyor. Bütün ihaleleri skandal.TOKİ, kalitesiz inşaatın markası hale geldi’’ dedi.

"TOKİ, FRENKESTEİN OLDU"

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da TOKİ'nin ''Frankestein’a dönüştüğünü'' ve tüm projelerle ilgili şikayetler bulunduğunu söyledi. AKP Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu ise ‘’ Ben TOKİ'nin anahtar teslimi törenlerinde bulundum. Ailelerin nasıl ağlayarak anahtarlarını aldığını gördüm'' dedi. Muhalefet milletvekilleri ise ‘’Sevinçten değil, evin içini gördükten sonra ağlıyorlar. Gözyaşı kalitesiz inşaat için’’ dediler.

Haberin Devamı

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak da, TOKİ'nin bugüne kadar bin 500 şantiyede, 400 bin konut yaptığını ve bunun 300 bininin tamamlandığını belirterek, konutların 190 binin dar ve orta gelir grubuna, 102 binin alt gelir grubu ve yoksullara verildiğini söyledi. Özak, ''Bin 500 şantiyede 45-50'sinde sorun var. Birinci sınıf, süper bina yapmıyoruz ama, güvenli, konforlu ve ucuz yapmaya çalışıyoruz’’ dedi.

"KALİTESİZLİĞİN NEDENİ ELEMAN SIKINTISI"

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar da, TOKİ inşaatların kalitesi konusundaki eleştirilerin haklı olduğunu belirterek, ''Biz çok iş yaptık, çok da hata yaptık. Ama kalitenin yakalanamamasının nedenini TOKİ'de aramamak lazım. Türkiye'de teknik ve ara eleman yok. Usta sıkıntımız var'' dedi.

(Gazeteport)