Gündem 'TOKİ'den ucuz ev' vaadiyle dev vurgun

'TOKİ'den ucuz ev' vaadiyle dev vurgun

Paylaş
'TOKİ'den ucuz ev' vaadiyle dev vurgun

'TOKİ konutlarını alanlar taksitlerini ödeyemiyor. Haklarını devrediyorlar' diye söylenti çıkarıp 3 milyon liralık vurgun yaptılar

* "TOKİ'nin inşa ettiği konutlara talip olanlar taksitlerin altından kalkamıyor, haklarını devredecekler" söylentisini yayan 2 kafadar, "Boşalan evleri ucuza size verelim" diye talep toplamaya başladı.

* Emlak ofisi bile açıp her bir müşterisinden 5'er bin TL civarında peşinat aldığı ileri süren iki kişinin sahte devir sözleşmeleriyle yüklüce miktarda para topladıkları belirtiliyor. Bu yolla yaklaşık 650 kişinin dolandırıldığı ve vurgunun 3 milyon lira gibi bir rakamı bulduğu öne sürülüyor.

Dolandırcılık, bir ihbar üzerine Kartal Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı soruşturmayla ortaya çıktı.

Polis, dolandırıcılığın merkezi olan ofisin ortağı konumundaki Enver D. ve ofiste sekreterlik yapan bir kadını gözaltına aldı. Kendini TOKİ mühendisi olarak tanıtan Sebahattin B. ise aranıyor.

KENDİNİ "TOKİ MÜHENDİSİYİM" DİYE TANITTI

Edinilen bilgiye göre, milyar lira ile ifade edilen vurgun şöyle gerçekleşti:

Kendini TOKİ'de mühendis olarak tanıtan Sebahattin B. ve arkadaşı Enver D. yakın çevrelerine "Konutlara yazılan bazı aileler taksitleri ödeyemiyor, haklarından vazgeçiyorlar" söylentisini yaydı. Kafadarlar söylentiyi yaydıktan sonra bu kez "haklarından vazgeçenlerin evlerini talep edene ucuza verbiliriz" diye ortaya çıkıp bu işlemler için emlak ofisi bile açtı.

"UCUZ EV" VAADİNE KANMIŞLAR

"Ucuz ev vaadi" birçok kişinin ilgisini çekti ve ofis devir işlemleri için dolup taşmaya başladı. İddiaya göre TOKİ evlerinin yeni müşterileri, sahte devir evraklarını 5 bin TL peşinat karşılığında tereddütsüz imzaladı. B. ve D'nin bu yolla yüklüce miktarda para topladıkları belirtiliyor. Sonunda dolandırıldıklarını anlayan müşterilerden bazıları şikayetçi olunca, iki kafadarın foyası ortaya çıktı.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, 1 ŞÜPHELİ KAYIP

Polis hemen harekete geçti, Enver D. ve ofiste sekreter olarak çalışan Selda D'yi gözaltına aldı. İlk incelemede "ucuz ev vaadi" ne kanıp ofise başvuranlarının sayısının 150 olduğu belirlendi.

O mağdurlardan biri; Vildan Karakaş isimli genç kadın, “Bize TOKİ'de tanıdıkları olduğunu söyledi, biz de 5'er bin TL peşinat verdik. Söylediği adrese gittiğimizde oradaki çalışanlar da kendisini tanıdıklarını ve güvendiklerini söyledi" diye konuştu. İki zanlının TOKİ'nin yaptırdığı konutların bulunduğu şantiyelerdekilerle bağlı olduğunu ileri süren genç kadın, iki zanlıya güvendikleri için makbuz istemediklerini söyledi. Vildan Karakaş, bu yolla yaklaşık 650 kişinin dolandırıldığını ve vurgunun 3 milyon lira gibi bir rakamı bulduğunu da iddia etti.

ADLİYEYE SEVKEDİLDİLER

Gözaltına alınan Enver D. ve sekreter Selma D'yi bugün adliyeye sevk etti. Enver D. basın mensuplarının sorularını, “Ben kullanıldım" diyerek cevapladı. Trilyonluk vurgunun diğer zanlısı Sebahattin B.'yi yakalamak için polis geniş çaplı bir araştırma başlatırken konuyla ilgili soruşturma devam ediyor.

Ramazan ALMAÇAYIR / İstanbul DHA

2