Ekonomi TOKİ'den yeşil ve engelsiz konut

TOKİ'den yeşil ve engelsiz konut

Paylaş
TOKİ'den yeşil ve engelsiz konut

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 'konut ve kent' mimarisini değiştirmek ve geliştirmek amacıyla geçen yıl düzenlediği mimari proje yarışmasında satın aldığı projeleri uygulamaya başladı

Kayabaşı’nda 840 konut

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ‘konut ve kent’ mimarisini geliştirmek amacıyla geçen yıl düzenlediği mimari proje yarışmasında aldığı projeleri uygulamaya başladı.

Mimar Özgür Bingöl ve ekibinin ‘Yeşil ve Engelsiz Konut Projesi’, toplu konut anlayışına farklı bakış açıları yansıtmak amacıyla İstanbul Kayabaşı’nda 840 konutta uygulanacak. Geçen yıl düzenlenen yarışmaya 90 eser katılmış, dereceye giren 8 eser uygulanmak üzere satın alınmıştı.

Güneş pillerinden elektrik

Projenin ihalesinin 20 Mayıs’ta yapılması planlanıyor. Kayabaşı’nda uygulanacak projede ‘çevre dostu’ öğeler öne çıkarılırken, özellikle engelliler için yaşamı kolaylaştırıcı önlemler alınıyor.

Asansör boyutları engellilere göre tasarlanırken blok girişlerinde engelli rampası bulunuyor. Yeşil bina çerçevesinde de güneşten faydalanmak için çatılara güneş pilleri yerleştiriliyor, buradan elde edilen elektrik binanın ortak alanlarında kullanılıyor.

Üniversitelerle işbirliği

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, ürettikleri konutların mimarisi ile ilgili bazen yoğun eleştiri yapıldığını belirterek, “Konut açığını kapatmak için yoğun çalışıyoruz.

Bu açığın hızla kapatılması için şimdiye kadar tek tip konut projeleri uygulandı. Artık mimaride değişiklik yapmanın zamanı geldi” dedi. Bayraktar bundan sonra mimari kalitenin artırılması için Orta Doğu Teknik ve İstanbul Teknik Üniversitesi ile işbirliği yapacaklarını söyledi.

2

Haberin Devamı