İHTİYAÇ ÜZERİNE SİSTEMİ HAYATA GEÇİRDİ
Bant sistemi ile sushi servis etme fikrinin sahibi olan Yoshiaki Shiraishi (1914-2001), işlettiği küçük sushi restoranını kendi başına idare etmekte zorluk çekince, daha önce bir içecek fabrikasında gördüğü bant sistemini kendi restoranına uyarlama kararı aldı. Sistemin kullanıldığı ilk restoranını 1958 yılında açan Shiraishi'nin fikri bugün Japonya genelinde yüzlerce restoranda kullanılıyor.
KÜÇÜK İŞLETMELERİN SONU OLDU
Öte yandan, düşük işletme maliyetleri ve "ne yersen 100 Yen" fiyat politikasıyla küçük işletmelerin rekabet imkanını kısıtlayan bant sistemi restoranlar, zaman zaman eleştirilerin hedefi oluyor. Restoran zinciri haline gelen ve tekelleşen restoranlarla rekabet edemeyen yüzlerce küçük işletmenin kapısına kilit vurmak zorunda kaldığı ifade ediliyor.
İHA