Spor Tolunay gerginlikten şikayetçi

Tolunay gerginlikten şikayetçi

Paylaş
Tolunay gerginlikten şikayetçi

Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Türkiye'de çok gergin ortamlarda maçlar oynandığını ifade etti

Galatasaray ile kendi sahasında berabere kalan Kayserispor, haftanın ilk gününü izinli geçirdikten sonra kulüp tesislerinde Denizlispor maçı hazırlıklarına başladı.

Teknik direktör Kafkas, gazetecilere yaptığı açıklamada, Galatasaray maçının mücadelesi yüksek bir karşılaşma olduğunu, ortaya koydukları temponun kendileri açısından sevindirici olduğunu ifade etti.

Fiziksel, zihinsel ve taktiksel olarak iyi hazırlandıkları maçı kazanmak istediklerini hatırlatan Kafkas, "Gidişatımız iyi. Zaten hedeflerimiz belli. İlk 6-7 bizim için önemli. Sonuna kadar da yukarıyı zorlayacağız" dedi.

Galatasaray maçı öncesi ve sonrasında bir takım tartışmalar yaşandığının ve hakem kararlarının eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine Kafkas, şunları söyledi: "Bunlar bizim dışımızda olan şeyler. Türkiye’de çok gergin ortamlarda maçlar oynanıyor. Gerginliklerin sahalara yansımasından yana değilim. Herkes üzerine düşeni yapmalı.

"KONUŞTUM, 3 MAÇ CEZA ALDIM"

Fenerbahçe maçından sonra konuştum, 3 maç ceza aldım. Olumsuz şeyler söylemek istemiyorum. Olumlu düşünmek istiyorum. Herkesin iyi niyetli olduğunu düşünmek istiyorum. Hakem kararları eleştirilebilir, ama kalkan bir bayrak var ortada. Bu beni üzmüştür."

Gazetecilerin, sakat ve cezalı futbolcular nedeniyle defansta sıkıntı yaşandığını belirtmeleri üzerine Kafkas, eksik futbolcuların yerine yeni transferleri Hasan Ali ve Volkan’a görev verebileceklerini, Hasan Ali’nin Galatasaray maçında Keita karşısında çok etkili olduğunu kaydetti.

"İSKELET GENÇ OYUNCULARDAN KURULU"

Genç oyuncuların elde ettiği başarıların takdir edildiğini de sözlerine ekleyen Kafkas, "Bunu zaten zaman içinde yaptım. Bu takıma 10 tane milli takımlar bazında kazandırdığım genç oyuncu var. Serdar, Furkan, Eren, Hasan Ali ve Volkan gibi birçok ismi kazandırdım zaten. Benim en büyük başarım bu genç oyuncularla iskeleti kurmaktır."

Takımdaki sakat futbolcuların durumu hakkında da bilgi veren Kafkas, Shawky’nin tedavisinin sürdüğünü, Eren’in topla çalışmalara başladığını, Furkan’ın ise henüz çalışmalara başlayamadığını belirterek, Toledo’nun sakatlığının ise çok kötü durumda olduğunu hatırlattı.

2

Haberin Devamı