Ekonomi Toparlanma her gün daha da güçleniyor

Toparlanma her gün daha da güçleniyor

Paylaş
Toparlanma her gün daha da güçleniyor

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye ekonomisinin her geçen gün daha güçlü şekilde toparlandığını belirtti

GERİ DÖNEN ÇEKLER AZALDI

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye ekonomisinde toparlanmanın her geçen gün güçlendiğini söyledi.

CNN Türk’e konuşan Ali Babacan, toparlanma işaretlerini, ‘kredi hacmindeki artış, geri dönen çeklerin azalması, insan kaynakları ilanlarının artması, elektrik üretim ve tüketiminin artması, hafif ticari araç satışlarındaki artış, buzdolabı üretimi ile tüketiminin artması’ olarak sıraladı.

YÜZDE 5.5 BİZE YETER

Büyümenin sürmesi halinde, kriz öncesi döneme hızla dönebileceklerinin altını çizen Ali Babacan, “Yüzde 5-5.5 büyüme yakalarsak, bu bizi 2008’in başına taşır” dedi.

Babacan, IMF ile ilişkiler konusunda, “12 Mayıs’ta bir heyet, inceleme için gelecek. IMF kaynağına ihtiyacımız yok. Krizde kredi notu iki kademe artırılan tek ülke olduk. Yine de Türkiye’nin kredi notu olması gereken noktada değil” dedi.

Haberin Devamı

YATIRIMCI İSTİKRARI ALIYOR

Türkiye’de borsanın, bir aydır gelişmelere olumlu tepki verdiğini belirten Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, yabancıların ağırlıklı olduğu borsada yatırımcıların, istikrar ve demokrasiyi güçlendirmeye yönelik gelişmeleri yakından takip ettiğini anlattı

. Ali Babacan, Anayasa tartışmalarının getirdiği siyasi gelişmelerin ülkede istikrarsızlığa neden olması halinde bunun ekonomiyi de olumsuz etkileyebileceğini kaydetti.

İŞSİZLİK HER AY AZALACAK

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, büyüme devam ettikçe istihdamın da giderek artacağını vurguladı. Babacan, Aralık 2008 ile Aralık 2009 arasında geçen yılın son üç ayında başlayan toparlanmayla birlikte, istihdamda yaklaşık 1 milyon kişilik bir artışın olduğuna dikkat çekti.

Ali Babacan, “Bundan sonra toplam işsizlik, her ay, geçen yıla göre daha da azalacak. Birkaç yıla kadar, işsizlik oranı kriz öncesi döneme geri dönecek” dedi.