Siyaset Topbaş ipotek iddiasını doğruladı
Paylaş
Topbaş ipotek iddiasını doğruladı

Topbaş ipotek iddiasını doğruladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortaya attığı "İBB'nin gelirlerine bankaların ipotek koydu" iddiasını yalanlamadı. Topbaş, belediyenin borcunun 7 katrilyon olduğunu söyledi

Haberin Devamı

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Topbaş, Tekel İşçilerinin bir bölümünün belediyelerde istihdam edilmesi önerisine nasıl baktığının sorulması üzerine "Benim kadrom yok. IMF yeni kadrolu eleman almamızı istemiyor. Olsa itfaiye işçilerimi alırım" yanıtını verdi.

İPOTEK İDDİASI

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortaya attığı "İBB borç batağı içinde " iddasına yanıt veren Topbaş, "Borcu olmazsa, hiçbir iş yapmıyor anlamına gelir. Hayır borç batağında değiliz. 18 katrilyon bütçemiz var. Böyle bir belediyenin 2028'e ulaşan 7 katrilyon borcu olması, çok değil. Uzun vadeli borçlar bunlar " diye konuştu.

Topbaş, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortaya attığı İBB'nin gelirlerine bankaların ipotek koydu iddiasını yalanlamadı. Topbaş, "Bu ticare hayatta gayet normal. Teminat olarak alır, çok normal" diye konuştu.

Haberin Devamı

Belediyeye ait şirketlerin bilançolarını gizlediği iddialarına da yanıt veren Topbaş, "'Şirketlerin Bilonçaları neden gizli' diye soruluyor. Gizli değil ki. O şirketler borçlanma yapacağı zaman geliyor, zaten. Arkadaşlarımıza söyledim hazırlayın diye, belki birileri muratlarına erer" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nu da isim vermeden eleştiren Topbaş, "Hep defterler arasına kapanmış adamlar var. Her yere dosya diye bakar" dedi.

TEKEL İŞÇİLERİ

Tekel İşçilerinin bir bölümünün belediyelerde istihdam edilmesi, önerisine nasıl baktığının sorulması üzerine Topbaş, "Benim kadrom yok. IMF yeni kadrolu eleman almamızı istemiyor. Olsa itfaiye işçilerimi alırım" yanıtını verdi.

Topbaş, bu açıklamaları bugün Sanayi Sitesi - Darüşşafaka arasında yapımı süren metro inşaatında deneme sürüşünü yaptıktan sonra gerçekleştirdi. Basın mensuplarına metro çalışmaları hakkında bilgi veren Topbaş hedeflerinin İstanbul'a 610 km uzunluğunda metro yapmak olduğunu söyledi.

DHA