Gündem Topbaş: Yağış akşama artacak

Topbaş: Yağış akşama artacak

Paylaş
Topbaş: Yağış akşama artacak

Topbaş: Yağış akşama artacak

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren giderek şiddetini artıran kar, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)'nde bir basın açıklaması yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, şu an için trafikte bir sorunun

Haberin Devamı

almadığının altını çizerek, "Köy yolları dahi tüm yollar açık. Trafikte bir rahatlık var. İstanbullular, Evden çıkmamayı veya toplu taşıma araçlarını kullanmayı tercih ettiler" dedi. 770 araç 3475 personelle hizmet verdiklerini kaydeden Topbaş, " 25 önemli noktaya yerleştirdiğimiz sensörlerle bu noktaların buzlanmalarını ölçerek solüsyon ve tuz atma işlemi yapıyoruz. Hava sıcaklığı -2 ve -6 olmasına rağmen herhangi bir buzlanma yok. Bu mücadele doğru yapılmamış olsaydı. Viyadük ve köprülerde buzlanma olurdu. Ama herhangi bir problem olmadı bu nedenle ekibime teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ARAÇLAR UYDU SİSTEMİ İLE KONTROL ALTINDA

Şu anda karla mücadele eden 770 aracın 500'ünü uydu sistemi ile takip edildiğini belirten, Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bütün araç bilgilerini sürücüleri bu sayede kontrol edebiliyoruz. Özellikle Çatalca ve Silivri'de kar yağışı biraz daha etkili. Takriben 258 sokakta yaşan insanımızı barındırmaktayız. 1350 ton tuz ve 100 ton solüsyon kullandık. Bu sensörlerin bize bir faydası da çok fazla tuz atmıyoruz. Geçmiş yıllarda akşamdan başlayan bir tuzlama çalışması olurdu. İsraf yapılırdı"

Haberin Devamı

DENİZ ULAŞIMINDA SORUN DEVAM EDİYOR

Sabah Boğaz'da bulunan elektirik hatlarında meydana gelen kesintiyede de dikkat çeken Topbaş, "45- 50 dakika metroda bir duraksama oldu. İGDAŞ ve İSKİ'de bazı problemler oldu. Ancak bu sorun şimdi yok. İETT gerekli tedbirleri aldı. Metromuz çalışıyor. Anonslara uyanlara teşekürler. Kar lastiği kullanımı ve toplu taşım araçları bu noktada önemli" diye konuştu. Okulların tatil olması ve hafta sonu olması nedeniyle sorunların çok fazla büyümediğine dikkat çeken Topbaş,konuşmasını şöyle sürdürdü, "Bugün 18.00 itibariyle kar yağışı biraz daha artacak. Uyarılar dikkate alınmalı. biz buzlanma ve donmaya karşı gerekli tedbirleri aldık"

METROYA GÜÇ KAYNAĞI OLUŞTURULAMAZ

"Metrodaki durma? ile ilgili bir soruya Topbaş, "45-50 dakika metroda bir duraksama oldu. Sefer yapamadık. Orada güç kaynaklarımız var. Ancak dünyanın bir çok kentinde böyle. Metroyo bir jeneratör veya güç kaynağı oluşturamassınız. Şu anda hiç bir problem yok. Tabi yüksek gerilim hatları var. Etkili rüzgardan dolayı etkiliniyor. Bu hatların yer altına alınmasını sayın başbakan da söylemişti. Bu kapsamda çalışmalar devam ediyor" şeklinde yanıt verdi.

Haberin Devamı

DHA