Siyaset Topçu: Cami avlusunda Türkan'ın anasına soracaklar bu işleri"
Paylaş
Topçu: Cami avlusunda Türkan'ın anasına soracaklar bu işleri"

Topçu: Cami avlusunda Türkan'ın anasına soracaklar bu işleri"

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, idam cezasının geri getirilmesine yönelik başlattıkları imza kampanyasına, "oy devşirmeye yönelik" olduğu eleştirisini getirenlere ve "21. yüzyılda ölüm cezası olur mu" diyenlere tepki göstererek, "Cami avlusunda Türkan’ın (Kayseri’de kaçırılıp öldürülen çocuklardan Türkan Ay) anasına soracaklar bu işleri" dedi.

Haberin Devamı

Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, BBP Genel Başkanı Topçu’yu ziyaret etti.
Topçu, ziyarette yaptığı konuşmada, idam cezasının geri getirilmesiyle ilgili dün başlattıkları imza kampanyasına destek verenlerin sayısının şu anda 350 bin civarında olduğunu söyledi.

Kampanyanın salı gününe kadar devam edeceğini ve köylere kadar ineceklerini anlatan Topçu, toplanan imzaları TBMM’de millet adına, milletin vekillerinin önüne konulacağını bildirdi.

Topçu, imza kampanyasının "oy devşirmeye" yönelik olduğunu söyleyenler bulunduğunu kaydederek, Türkiye’yi yönetenler gibi profesyonel değil, amatör ruhla siyaset yapan bir parti olduklarını ifade etti.

"BBP’de bulunanlar natürel, tutkulu, katıksız, hormonsuz Anadolu çocuklarıdır. Bizi kendilerine benzetmesinler. Biz Muhsin Yazıcıoğlu’nun arkadaşlarıyız" diyen Topçu, hedeflerinin "birilerinin yaptığı gibi turuncu koltuklar olmadığı" görüşünü dile getirdi.

Haberin Devamı

Topçu, milletin gündemini Meclis’e taşıdıklarını belirterek, idam cezasıyla ilgili taleplerini daha önce Anayasa değişikliğiyle ilgili referandum sürecinde gündeme getirdiklerini kaydetti.

Kayseri’de bayramda şeker toplarken kaçırılıp öldürülen çocukların cenazesine katıldığını anlatan Topçu, "Cami avlusunda Türkan’ın anasına soracaklar bu işleri" diye konuştu.

Topçu, "21. yüzyılda ölüm cezası olur mu?" diyenlerin de bulunduğunu ifade ederek, "21. yüzyılda 9 yaşındaki çocuğun ırzına geçilip, boğularak gömülür mü? 21. yüzyılda bir çocuğun kafası kopartılıp çöplüğe atılır mı? 21. yüzyılda 5 yaşındaki Bedrettin’in hırpalanmış bedenini Haliç köprüsünde çöpçüler bulur mu?" diye konuştu.

"Bugüne kadar ülkeyi yönetenler, ülkeyi suç cenneti haline getirenler ahkam kesiyor" diyen Topçu, insanların kendini güvende hissetmediğini savundu.

Topçu, millet için gereken neyse onu yapacaklarını ifade ederek, bir grup elit azınlık için değil, "ölüm cezası gelsin" diyen Türkiye’nin yüzde 99’unun meselesini gündeme taşıdıklarını savundu. Topçu, "12 Haziran’da bir sandık daha ortaya konulur, millete sorulur. Gelsin mi, gelmesin mi? Benim dediğim bu. Bu kadar korkmalarına gerek yok" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı