Gündem Topkapı'da tramvay raydan çıktı! Seferler normale döndü

Topkapı'da tramvay raydan çıktı! Seferler normale döndü

Paylaş
Topkapı'da tramvay raydan çıktı! Seferler normale döndü

Topkapı-Habipler hattında sefer yapan tramvay Topkapı'da raydan çıktı. Kaza nedeniyle tramvay seferleri çift taraflı olarak yapılamadı. Seferler, normale döndü.

Topkapı-Habipler tramvay hattının Ali Fuat Başgil ve Topkapı bölgelerinde meydana gelen teknik arıza nedeniyle Fetihkapı ile Topkapı durakları arasında bir tramvayın raydan çıkması üzerine başlatılan çalışmalar tamamlandı.

Çalışmalar sonrası, Topkapı-Habipler arasında tramvay seferleri yeniden yapılmaya başlandı.

ÖLEN YA DA YARALANAN OLMADI


Topkapı-Habipler hattında sefer yapan tramvay, Habipler istikametinde seyir halindeyken, saat 21.30 sıralarında Şehitlik Durağı'nda raydan çıktı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken bildirilmesi üzerine olay yerine İEET'nin teknik ekipleri sevk edildi. Ekipler, kaza nedeniyle hidrolik sistem borularının patladığını belirlerken onarım çalışmalarını sürdürüyor.


İETT ÜCRETSİZ OTOBÜS TAHSİS ETTİ


Kaza nedeniyle seferler çift taraflı olarak yapılamıyor. Duraklardaki tramvay yolcuları, İETT tarafından kendilerine ücretsiz olarak tahsisi edilen otobüslere bindiriliyor.


METRO İSTANBUL'DAN AÇIKLAMA


Kazaya ilişkin Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada, "Sayın yolcularımız T4 Topkapı-Habipler Tramvay Hattında Ali Fuat Başgil ve Topkapı bölgelerindeki teknik arızalar nedeniyle seferler durmuştur. İETT'den otobüs talep edilmiş olup yolcularımıza otobüslerle hizmet verilmektedir." denildi.


İETT'DEN DE AÇIKLAMA


İETT'den yapılan açıklamada da, "Topkapı-Habipler Tramvay hattında Şehitlik Durağı' da raydan çıkan tramvay sonrasında mağduriyetin giderilebilmesi amacıyla 21 aracımız ücretsiz olarak hizmet vermeye başlamıştır." ifadeleri kullanıldı.