Gündem 'Topla tüfekle gelseniz de vazgeçmeyeceğiz'

'Topla tüfekle gelseniz de vazgeçmeyeceğiz'

Paylaş
'Topla tüfekle gelseniz de vazgeçmeyeceğiz'

BDP'nin Siirt'te desteklediği bağımsız adaydan milletvekili seçilen Gültan Kışanak, dün gece kutlamalar sırasında polisin müdahalesini sert bir dille eleştirdi

Kutlamalar sırasında polisin halka panzerle, gaz bombaları ve coplarla saldırdığını ileri süren Kışanak, "Polis halka düşmanca bir tutumla saldırdı. Bunu aklınızın bir kenarına yazın. Öldürseniz, yerlerde sürükleseniz de, ezseniz de, tanklarla ve toplarla gelseniz de halkımız onurundan vazgeçmeyecek" dedi.

Haberin Devamı

Siirt’ten milletvekili seçilen Gültan Kışanak, BDP il binasının önünde basın açıklaması yaptı. Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak’ın da katıldığı toplantıda konuşan Kışanak, halkın polis ablukasında oy kullandığını ileri sürdü. Özel harekat timlerinin okullarda 15 metre kuralını ihlal ettiğini iddia eden Kışanak, "Bu kanun dışı uygulamalara rağmen, seçimlere gölge düşmemesi için fedakarlık yaptık. Ama akşam seçim sonuçları açıklanmaya başladığında tüm partilerde ve tüm kentlerde olduğu gibi, burada da sevincimizi yurttaşlarımız ile paylaşmak istedik. Burada bir gösteri yoktu. Burada bir eylem yoktu. Burada müdahale edilmesini gerektirecek hiç bir şey yoktu" dedi.

Emniyet yetkilileri ile görüştüğünü ve kutlamaya müsamaha göstermelerini istediğini ifade eden Kışanak, ancak konuşmasını tamamlamadan kalabalığa çok sayıda gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale edildiğini söyledi. Polisin halka panzerlerle, gaz bombalarıyla, coplarla düşmanca bir tutumla saldırdığını ileri süren Kışanak, "Bunu aklınızın bir kenarına yazın. Öldürseniz, yerlerde sürükleseniz de, ezseniz de, tanklarla ve toplarla gelseniz de halkımız onurundan vazgeçmeyecek. Bu saldırılar bizi kimliğimizden, dilimizden ve özgürlük sevdasından vazgeçiremeyecektir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Siirt Valisi’nin olaya karşı duyarsız kaldığını savunan Kışanak, "Bu kentin valisi saatlerce telefonlarıma cevap vermedi. Bu halk burada coplar ve kalasların arasında ezilirken vali neredeydi? AKP’nin valisi buysa, biz AKP’nin valisine bu halkın valisi de olduğunu hatırlatacağız ve söyleyeceğiz. Bu kentte görev yapıyorsa, bu halkın sorunlarıyla, burada yaşanan ve kendisine bağlı kuvvetlerin yaşattığı vahşetten de sorumludur" dedi.

Siirt Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak da, dün akşam yaşanan arbedede yaralanan vatandaşların yaralarını göstererek, "Bu yaşlı adama cop vuran mı terörist? Yoksa bu yaşlı mı teröristtir? Bu adamın gözünü patlatmaya çalışan hukuk dışı güçler, yasal olmayan güçler mi teröristtir?" diye sordu.

Açıklamanın ardından 12 Haziran genel seçimlerinde Siirt ve ilçelerinde yaşanan hak ihlalleri raporu ve dünkü saldırıda yaralananların fotoğraf ve görüntülerinden hazırlanan CD basın mensuplarına dağıtıldı.

Haberin Devamı

Turan KOYUNCU/ SİİRT, (DHA)