Gündem Toplu muayene arbede çıkardı

Toplu muayene arbede çıkardı

Paylaş
Toplu muayene arbede çıkardı

Kocaeli'nde psikoloji servisinde toplu muayene olmak isteyen depremzedeler ve özel güvenlikçiler birbirine girdi

İzmit'in Arızlı Mevkii'nde, 17 Ağustos 1999'daki depremin ardından dönemin Irak lideri Saddam Hüseyin'in 10 milyon dolarlık bağışı ile yaptırılan konutlarda kalan ve buraya bürokratlar yerleştirilmeye başlanınca direnişe geçen depremzedeler, bugün de hastane önünde protesto gösterisi yaptı.

Valilik kararıyla burada oturma süreleri dolduğu gerekçesiyle daireleri boşaltmaları istenen, yerlerine vali muavinleri, daire müdürleri ve diğer bürokratların yerleştirilmeye başlandığı konutlarda, depremzedeler yaklaşık bir yıldır çeşitli eylemler yapıyor.

Bu konutlar yapılırken imzalanan protokolde sadece depremzedelerin yararlanması için inşa edildiğini belirten depremzeder, buraya yerleştirilen bazı bürokratlar sözlü tacizlerde bulunmuş, bu yüzden de sık sık polisle karşı karşıya gelmişlerdi.

Bugün de psikolojilerinin bozulduğunu belirten yaklaşık 30 kişiden oluşan depdemzede ve yakınları, Kocaeli Devlet Hastanesi önünde biraya geldi. Depremzedeler, psikolojilerinin bozulduğunu öne sürüp topluca psikoloji servisinde muayene olmak istedi.

Sıra almaya geldiklerinde hastane özel güvenlik görevlileri, kendilerine verilen talimat üzerine onları içeri almadı. Hastane önünde bu yüzden çıkan tartışma büyüyünce depremzedeler ile özel güvenlikçiler birbirine girdi.

Bazı depremzede ile yakınları yaka paça etkisiz hale getirilirken olaya daha sonda da çevik kuvvet ekipleri de müdahale ederek onları hastane önünden uzaklaştırdı.

Ergün Ayaz/Kocaeli (DHA)