Gündem Toplu okumada rekor kırılamadı

Toplu okumada rekor kırılamadı

Paylaş
Toplu okumada rekor kırılamadı

Ali Sami Yen Stadyumu'nda yapılan kitap okuma yarışması 14 bin 517 kişide kalarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giremedi

Bayrampaşa Belediyesi’nin organize ettiği "Okumayan Kalmasın" projesi kapsamında, Ali Sami Yen Stadyumu’nda yapılan kitap okuma yarışması, Guinness Rekorlar Kitabı’na giremedi.

15 bin 440 kişiyle geçtiğimiz yıllarda Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nda kırılan okuma rekoru, Ali Sami Yen Stadyumu’nda yapılan rekor denemesinde, 14 bin 517’de kalarak, Mersin rekoru kırılamadı. Okuma yarışmasına, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge ve binlerce öğrenci katıldı.

Yarışmada, hep bir ağızdan, Mümin Sekman'ın 'Her Şey Seninle Başlar' isimli kitabı okundu.

Haberin Devamı

REKOR MERSİN’DE

Guinness Hakemi Talal Omar, rekorun 15 bin 440 kişiyle geçtiğimiz yıllarda Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nda kırıldığını, Ali Sami Yen Stadyumu’nda yapılan rekor denemesinde ise, 14 bin 517 kişinin aynı anda kitap okuduğunu bu nedenle rekorun hala Mersin’de olduğunu söyledi.

BELEDİYE BAŞKANI İTİRAZ ETTİ

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge ve Düşün Taşın Derneği Başkanı Selim Çavuş, Guinness Hakemi Talal Omar ve beraberindekilerin doğru bir sayım yapmadıklarını söyleyerek sonuca itiraz etti. Önemli olanın yarışmak olduğunu da sözlerine ekleyen, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge ve Düşün Taşın Derneği Başkanı Selim Çavuş önümüzdeki yıl daha büyük bir katılımla yarışma yapacaklarını söylediler.

Sanatçı ve futbolculardan oluşan takım sahada kitap okuma yarışmasına katıldıktan sonra kısa bir maç yaptı.

Haberin Devamı

Hakime TORUN / DHA İSTANBUL