Türkiye (Son Dakika) Toplu taşıma araçları silah deposu gibi

Toplu taşıma araçları silah deposu gibi

Paylaş
Toplu taşıma araçları silah deposu gibi

Adana'da halk otobüsleri ve dolmuşlarda yapılan aramalarda şoför koltuklarının altına gizlenmiş yaklaşık 200 kesici ve delici alet ele geçirildi

Adana'da kent içi toplu taşıma hizmeti veren halk otobüsleri ve dolmuşlarda yaşanan şiddet olaylarını önlemek amacıyla polisin yaptığı asayiş uygulamalarında şoför koltuklarının altına gizlenmiş 200’e yakın kesici ve delici alet ele geçirildi. Kademeli açılıp kapanabilen 50 santimlik metal cop görenleri şaşırttı.

Haberin Devamı

Adana'da özel halk otobüsü ve dolmuş şoförlerinin ’yolcu kapma rekabeti’ nedeniyle aralarında çıkan kavgalarda sopa, bıçak ve özel yapım coplar kullanıldığı ihbarı üzerine çalışma başlatan Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, kent merkezinde 4 gün içinde bin 500 toplu taşıma aracında arama yaptı.

Özellikle şoför koltuklarının altında yapılan aramalarda, özel yapım kademeli açılan metal coplar, sopalar, tahralar, falçatalar, kamalar, kılıçlar, döner bıçakları, satırlar, bıçaklar ve biber gazı tüpleri ele geçirildi.

Silah sayılan kesici ve delici aletlere el konulurken şoförlere Kabahatler Kanunu’na muhalefetten 169’ar lira para cezası kesildi. Otobüs ve minibüslerin yanı sıra sivil araçlarda da uyguluma yapılacak.

Haberin Devamı

Murat Kibritoğlu/DHA