Dünya 'Toplu tecavüz'e isyan

'Toplu tecavüz'e isyan

Paylaş
'Toplu tecavüz'e isyan

Hindistan'da protestolara neden olan "toplu tecavüz" olayının kurbanı 23 yaşındaki kızın yaşam mücadelesini kaybetmesinin ardından ülke bir kez daha karıştı

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de binlerce kişinin katıldığı gösteride saldırganlardan hesap sorulması istendi. Hint polisi ise, saldırıyla ilgili 6 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

>>> O KADIN HAYATINI KAYBETTİ

Yeni Delhi'de düzenlenen gösterilere katılan binlerce kişi, 23 yaşındaki kızın ölümüne neden olan saldırganların idam edilmesini istedi.



Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu göstericiler, ülkedeki cinsel saldırı davalarının daha ciddi bir biçimde ele alınması gerektiğine dikkat çekti.

Hükümetin cinsel saldırı sanıklarına ömür boyu hapis cezası getirme kararını yetersiz bulan protestocular, yetklilileri göreve çağırdı.

Hint polisi ise saldırıyla ilgili 6 zanlının gözaltına alındığını açıkladı. Polis kadınların toplu taşıma araçlarında korunması için de önlem alacağı sözü verdi.

Bu çerçevede, otobüs şoförlerinin kimlik kartlarını görünür yerde tutması, otobüslerdeki koyu renkli camların kaldırılması ve kadın yolcuları korumak amacıyla otobüslerde sivil polis bulundurulması planlanıyor.

Tıp öğrencisi genç kadın, 16 Aralık'ta Yeni Delhi'de bindiği otobüste toplu tecavüze uğramış, dövülerek hastanelik edilmişti.

Olaydan sonra ülke genelinde protesto gösterileri düzenlenmiş ve Başbakan Manmohan Singh, halkı sükunete davet ederek konuyla ilgili ellerinden geleni yapacakları sözünü vermişti.

Kadının cenazesi Hindistan’a gönderildi

Haberin Devamı

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de bindiği otobüste tecavüze uğrayan, ciddi biçimde dövülen ve tedavi gördüğü Singapur’da ölen genç kadının cenazesi uçakla ülkesine gönderildi.

Hindistan’ın Singapur’daki Büyükelçisi T.C.A. Raghavan, yazılı açıklamasında, 23 yaşındaki kadının cenazesini taşıyan uçağın Changi havalimanından Yeni Delhi’ye havalandığını belirtti.

16 Aralık’ta saldırıya uğrayan, adı açıklanmayan genç kadın, önceki gün Singapur’daki Mount Elizabeth hastanesine nakledilmişti. Kadının bu sabah öldüğü açıklanmıştı.

Kadının ölmesinin ardından Hindistan polisi, olayla ilgili gözaltına alınan 6 zanlının artık cinayetle suçlandığını ve ölüm cezasıyla karşı karşıyaolduğunu bildirmişti. Olay, ülke genelinde protesto gösterilerine sahne olmuştu.

AA, NTV

Haberin Devamı