Gündem Toplu tecavüzü flash disk ortaya çıkarttı

Toplu tecavüzü flash disk ortaya çıkarttı

Paylaş
Toplu tecavüzü flash disk ortaya çıkarttı

Van'ın Erciş İlçesi'nde zabıtadan güvenlik görevlisine kadar 14 kişi, 15 yaşındaki kız öğrenciye tecavüz etmekle suçlanıyor

Siirt’te ilköğretim okulu öğrencisi çocuklara tecavüz skandalının izleri silinmeden, bu olayın bir benzeri de Erciş’te ortaya çıktı.

Yolda bulunan bir ‘flash disk’teki görüntülerin emniyet yetkililerine verilmesi üzerine bir belediye zabıtasının, 15 yaşındaki kız öğrencinin zorla çektiği çıplak görüntülerini şantaj malzemesi olarak kullanarak tecavüz ettiği ve fuhuşa sürüklediği açığa çıktı.

Olaya savcılık el koyup gizlilik kararı alırken, BDP’li Fatma Kurtulan konuyu Meclis’e taşıdı.

BELEDİYE ZABITASI ŞANTAJ YAPTI

Radikal Gazetesi'nden Rıfat Başaran'ın haberine göre BDP’li Kurtulan, Erciş’teki tecavüz olayıyla ilgili Meclis araştırması istedi. Kurtulan’ın Meclis Başkanlığı’na sunduğu önergenin gerekçesine göre; belediye zabıtası lisede okuyan 15 yaşındaki bir kızın zorla çıplak görüntülerini çekerek şantaj yaptı ve tecavüz etti.

14 ÖĞRENCİ DAHA MAĞDUR

Kız öğrenci, ardından aralarında güvenlik görevlilerinin de bulunduğu 14 kişinin daha cinsel istismarına maruz kaldı. Olay, bir vatandaşın zabıtanın kaybettiği görüntülerin kayıtlı olduğu ‘flash diski’ bularak polise teslim etmesiyle ortaya çıktı.

ZANLILAR SERBEST BIRAKILDI

Zabıta tutuklanırken, diğer zanlılar serbest bırakıldı. Ailesinden alınan mağdur çocuk, Van Valiliği tarafından çocuk yetiştirme kurumuna verildi.

Gizlendi iddiası Meclis’e verilen önergenin gerekçesinde zabıtanın mağdurenin eğitim gördüğü okulda folklor dersleri verdiği belirtilerek, “Kimi öğrenciler, zabıtanın okuldan başka kızları arabasına alıp gittiğini gördüklerini anlatmışlardır. Bu durumdan okul idaresinin de haberinin olduğuna dair iddialar var” denildi.

Kurtulan şöyle devam etti: “Yakın zamanda, çocukların cinsel zorla istismara maruz kaldığı olaylar yaşanmıştır. Cinsel istismar iddiaları bütün boyutlarıyla incelenmemekte, savcılık soruşturmayı derinleştirmemekte, olayların vardığı boyutlar kamuoyundan gizlenmekte ve davalar aylarca ciddi bir araştırma yapılmadan devam etmektedir. Tecavüz suçu ile sorgulananlar ellerini kollarını sallayarak dolaşırken, soruşturmalar bir türlü sonlanmamaktadır.”