Siyaset Toprak: Stockholm benzetmesi duymadım
Paylaş
Toprak: Stockholm benzetmesi duymadım

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Kılıçdaroğlu'ndan Stockholm sendromu benzetmesi duymadığını; bunu, partiyle hiçbir bağlantısı olmayan, bir akademisyenin dile getirdiğini söyledi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'ndan MYK toplantısında, ''AK Parti'nin seçimlerde aldığı oyu Stockholm sendromuna benzetmesine'' yönelik bir açıklama duymadığını; bunu, partiyle hiçbir bağlantısı olmayan, bir akademisyenin dile getirdiğini bildirdi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, İstanbul Milletvekili olarak Meclis'te kaydını yaptırdıktan sonra, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ''Stockholm sendromu'' benzetmesine yönelik açıklamasının sorulması üzerine Toprak, bunun kendilerinin kullandığı bir tabir olmadığını söyledi. Toprak, MYK toplantısında, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun ağzından bu açıklamayı duymadığını, bu görüşü bir akademisyenin dile getirdiğini, bu kişinin de partiyle hiçbir bağlantısının olmadığını bildirdi. Toprak, seçmenin, istediği partiye oy verebileceğini, tercihlerine saygı duyduklarını belirterek, biraz daha kendilerini anlatmaları gerektiğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu'nun kendisine atfen basında yer alan bu haberi neden yalanlamadığının sorulması üzerine de Toprak, ''Bir akademisyen arkadaşın söylediği bir laf. Bir akademisyenin söylediği lafı Sayın Genel Başkan niye yalanlasın? Sayın Genel Başkan, her lafı çıkıp, doğrulama ya da yalanlama yapmak zorunda değil'' diye konuştu.

Haberin Devamı

Olağanüstü kurultay için imza toplama çalışmalarına ilişkin değerlendirmesinin istenmesi üzerine Toprak, CHP'de bir grubun bu noktada bir eğilim gösterdiğini kaydetti. Toprak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Önerim şu; CHP önce iç tüzüğünü değiştirmeli, demokratik bir tüzükten sonra kurultaya gidilecekse gidilmeli. CHP'nin çözmesi gereken en temel mesele, içtüzüğü. İçtüzük demokratikleşmeden CHP'nin bir kurultay yapması hiçbir anlam ifade etmez. Birilerinin gidip, gelmesi değil, mantığın değişmesi lazım. Sayın Kılıçdaroğlu'nun attığı adımlar da bu yönde. Tüzükle ilgili bir çalışma yapacağız, kamuoyu ve örgütle paylaşacağız. Tüzük kurultayı yapacağız, sonra büyük kurultaya gidilir. Burada da CHP'ye yakışmayan bazı maddeleri de çıkartmamız lazım. Örneğin divanın önünde imza vermeyi kaldırmamız lazım, isteyen özgürce genel başkan adayı olabilmeli. Böyle bir hayati konuyu bir takvime sıkıştırmamak lazım, bir çok kesimden görüş alınması lazım. Partide daha önce görev yapan çok değerli arkadaşlarımız var ama şu anda görevli değil, bunların görüşünün alınması, deneyimlerine başvurulması lazım, örgütün görüşlerinin alınması, ondan sonra merkez kararda, sonra parti meclisinde tartışmaya açmamız, sonra tüzük kurultayını toplamamız lazım. Bu aşamada toplanacak bir olağanüstü kurultay, CHP'ye katkı vermez, bilakis zarar verir. CHP'nin enerjisini dışa dönük mücadelede harcaması lazım.''

Haberin Devamı

Bir ekin ektiklerini, ürünü zamanla alacaklarını dile getiren Toprak, milletvekili ve oy oranı artışına göre en başarılı parti olduklarını belirtti. Toprak, bunun semeresini bir sonraki seçimde alacaklarını kaydetti.

Eksen kayması eleştirilerini ''iyi niyetli'' olarak görmediğini ifade eden Toprak, aile sigortasıyla yoksul ailelerinin ülke gelirinden pay alması eksen kaymasıysa bunun takdirini kamuoyuna bıraktığını söyledi.

Toprak, delegelerde kurultay özleminin bulunmadığını kaydederek, kırgın ve küskünlerin imza topladığını duyduklarını, bunların sonuca gideceğini zannetmediğini belirtti. Toprak, ''6 ayda çocuk anne karnından evlat olarak doğmaz. Biz 6 aylık yönetimiz. Bazılarına tanınan o uzun vadeli marjın, bu yönetime de tanınması lazım. Büyüklerimizin kaygılarına saygı duyuyorum ama güvenmeleri lazım. Babalar da evlatlarına belirli bir yerden sonra güvenilirler. Babaların her zaman kaygıları vardır ama bir yerde zamanı gelince görevi devrederler'' diye konuştu.

Haberin Devamı

''Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve eski Genel Sekreter Önder Sav'ın yakınlaşmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusunu ise Toprak, ''Yılların dostu, yakınlaşması bizi mutlu eder'' diye yanıtladı.