Gündem Torbacı hacı teyzenin hassas terazisi

Torbacı hacı teyzenin hassas terazisi

Paylaş
Torbacı hacı teyzenin hassas terazisi

Uyuşturucudan tutuklu bulunan Remziye Çiçek, evdeki 'hassas terazi' için ne dedi?

Son savunmasında "Hacca gittim tövbekar oldum. Evdeki hassas teraziyi, zekatımı belirleyebilmek amacıyla altınlarımı tartmak için aldım" diyen 58 yaşındaki Remziye Çiçek, 7,5 yıl hapisten kurtulamadı

Haberin Devamı

"Uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan tutuklanan 56 yaşındaki Remziye Çiçek, son duruşmada kendini "Evdeki terazi altınlarımı tartıp zekatımı vermek içindi" diye savundu ama 7,5 yıl hapis cezasından kurtulamadı.

'AMONYAKLA DA TEMİZLİK YAPIYORUM'

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Remziye Çiçek'in de aralarında olduğu tutuklu sanıklar katıldı. Duruşmada son savunmasını yapan Remziye Çiçek, tahliyesini talep ederek telefon konuşmalarının uyuşturucu ticareti ile ilgili olmadığını söyledi. Çiçek, evinde bulunan hassas terazi ile ilgili olarak ise, "Hacca gittim tövbekar oldum. Evdeki hassas teraziyi, zekatımı belirleyebilmek amacıyla altınlarımı tartmak için aldım. Amonyağı da temizlik malzemesi olarak kullanıyorum" dedi. Diğer sanıklar da tahliyelerini ve beraatlerini istediler.

Haberin Devamı

İYİ HAL İNDİRİMİ YAPILDI

Davayı karara bağlayan Mahkeme Heyeti, Remziye Çiçek'in de aralarında olduğu 8 sanığın suç örgütü kurmak veya üyesi olmak suçlarından beraatlerine karar verdi. Mahkeme sanıklar Remziye Çiçek, Cemal Altuntaş, Süleyman Çakır, Turan Ertik, Tuncay Yay, Mehmet Sadi Mavituna, Engin Kaşçı ve Yunus Gönül'ün "uyuşturucu ticareti yapmak ve bu amaçla uyuşturucu bulundurmak" suçlarından ise 9'ar yıl hapisle cezalandırılmasını hükmetti. Ancak mahkeme sanıkların duruşmalardaki iyi hallerini dikkate alarak cezayı 7,5 yıl hapse indirdi. Sanıklara ayrıca 10'ar bin TL adli para cezası da verildi.

8 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Kocaeli, Sakarya ve İstanbul'da özellikle gençlere kokain sattıkları tespit edilen kişilere yönelik operasyon yapan Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı, uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla hacı Remziye Çiçek'in da aralarında bulunduğu 8 kişiyi gözaltına almıştı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen sekiz sanık tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.