Gündem Töre cinayetinde ikinci perde

Töre cinayetinde ikinci perde

Paylaş
Töre cinayetinde ikinci perde

Evlilik dışı ilişki yaşadığı teyzesinin oğlu evli 23 yaşındaki Mahmut Erdem bıçaklanarak öldürülmüş. 2 çocuk annesi 22 yaşındaki Özlem Çınar'ın cesedi de ağaca asılı olarak bulundu

Şanlıurfalı olan ve yıllar önce göç ettikleri Tarsus'ta oturan Mahmut Erdem, aynı zamanda teyzesinin kızı olan ve evli Özlem Çınar ile 21 Şubat'ta kaçarak Gaziantep'e geldi.

Gaziantep'te bir tanıdıklarının evinde yaşamaya başlayan Mahmut Erdem ve Özlem Çınar'ın kaldığı yer aileleri tarafından saptandı.

Mahmut Erdem 15 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş ancak Özlem Çınar bulunamamıştı. İhbar üzerine Mahmut Erdem ile diğer yakanları jandarma tarafından gözaltına alındı.

Töre yüzünden 15'inde katil oldu

A.Ç.'nin ifadesinde, "Teyzemin oğlu olan Mahmut, evli ve 2 çocuklu kız kardeşim Özlem'le gönül ilişkisine girdi. Tarsus'tan kaçarak Gaziantep'e geldiklerini öğrendik. Yerlerini tespit ettikten sonra Mahmut'u konuşmak bahanesiyle otoban üst geçidine götürerek öldürdüm. Bu bir namus meselesidir" dedi.

İNTİHAR SÜSÜ VERİLMİŞ OLABİLİR

A.Ç. ile diğer zanlıların İl Jandarma Komutanlığı'nda sorgusu sürerken Özlem Çınar ise ortadan kayboldu.

Yakınları tarafından öldürülme ihtimali üzerine polis tarafından da aranan genç kadının cesedi bugün saat 11.00 sıralarında Tarsus'un Şahin Mahallesi ile Yeşil Mahallesi arasında kalan meyve bahçesinde ağaca asılı olarak bulundu.

Genç kadının çamaşır ipiyle asılı olduğu ve ayaklarının yere değmesi dikkat çekti. Ayrıca malta eriği ağacının yaklaşık 2 metre olan gövdesinde herhangi bir dal olmaması, kadının buraya ipi bağlayıp sonra da kendisini boşluğa bırakmasının güç olduğu belirtildi.

İpten alınan ceset Tarsus 70'inci Yıl Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Yakınları da buraya çağrıldı ve teşhis ettirildi. . Ardından da genç kadının kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için cesedi Adili Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Tolunay DUMAN/Mersin (DHA)

2