Gündem Töre cinayetini ailesine dinletmiş

Töre cinayetini ailesine dinletmiş

Paylaş
Töre cinayetini ailesine dinletmiş

Sevdiği erkek uğruna Şanlıurfa'dan töreye karşı koyarak Ağrı'ya kaçan ve evlenen Esra Kaya (Ekinci) öldürülürken, olayı ailesinin cep telefonunu ile dinlediği ortaya çıktı

Ağrı'nın Diyadin ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Elmas ve Mehmet Salih'in oğlu Cihan Nur Kaya (23), Şanlıurfa'da askerlik görevini yaptığı sırada gönlünü Zeliha- Hacı Ekinci'nin kızları Esra'ya kaptırdı.

Sürücü ehliyeti almak için Şanlıurfa Halk Eğitim Merkezinde açılan kursa katılan Cihan Nur Kaya, burada biçki- dikiş kursuna giden Esra Ekinci ile tanıştı.

AİLESİ İZİN VERMEDİ

Birbirlerine olan ilgi ve sevgisini ailesine bildiren Kaya, Esra'yı istemek için yola çıktı ama Ekinci ailesi bu evliliğe izin vermedi.

Bunun üzerine beş ay kadar önce terhis olan Cihan Nur Kaya, Esra'yı kaçırarak Ağrı'ya getirdi. Ağrı'da babaevine yerleşen iki genç nikah işlemlerini yaptı ve ardından düğünle dünyaevine girdi.

CEP TELEFONU İLE DİNLEDİLER

Esra'nın Şanlıurfa'da bulunan 19 yaşındaki kardeşi Ferhat Ekinci, bir süre önce Mehmet Salih Kaya'nın Yavuz Mahallesi, 420'nci sokaktaki evine konuk geldi

Esra ve Cihan Nur Kaya'nın yaşadığı evde 5 gün kadar kalan Ferhat Ekinci, dün ( 22 Nisan) saat 15.30'da memlekete döneceğini belirterek ablasına banyoyu hazırlamasını istedi.

Banyo hazırlanırken içeri giren Ferhat Ekinci, "Namusumuzu kirlettin" diyerek ablası Esra'yı bıçaklamaya başladı. Esra'nın feryat ve yardım isteklerine koşan kayın pederi Salih Kaya'yı da bıçaklayan Ferhat Ekinci, iddiaya göre ablasının feryatlarını cep telefonuyla ailesine dinletti.

Aile meclisi kararı ile töreye kurban giden Esra Kaya, banyoda hayata veda ederken, kayınpeder ambulansla devlet hastanesine kaldırıldı.

ABLASINI BIÇAKLARKEN, CEP TELEFONU İLE ABİSİNE DİNLETMİŞ

Kaçmaya çalışan Ferhat Ekinci ise komşular tarafından yakalanarak polise teslim edildi. Hastanede bir süre tedavi edildikten sonra tabuncu edilen cinayetin canlı tanığı Mehmet Salih Kaya ise korkunç bir iddia da bulundu.

Ferhat'ın ablasını bıçakladığı sırada diğer elinde cep telefonunu tutarak ağabeyisi Ahmet Ekinci'ye onun feryatlarını dinlettiğini bildirdi.

Mehmet Salih Kaya, "Onlara düğün yaptım. Esra benim kızımdan farksızdı. Ferhat, bize güven vererek evime geldi ve kızımı benim evimde öldürdü" diyerek ağladı.

AĞRI/DHA

3