Gündem Töre yine can aldı

Töre yine can aldı

Paylaş
Töre yine can aldı

22 yaşındaki Esra Ekinci, Şanlıurfa'da askerlik yaparkan tanıştığı Cihan Kaya'yla kaçarak, evlenmişti. Esra bugün 19 yaşındaki kardeşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

Cihan Kaya Şanlıurfa'da askerlik hizmetini yaparken Esra Ekinci ile tanıştı. İki gencin evlilik hayallerine Ekinci ailesi karşı çıktı.

5 ay önce terhis olan Cihan Kaya, Esra ile birlikte Ağrı'ya kaçtı. Esra ve Cihan Kaya çifti, kayınpeder Salih Kaya ile birlikte Yavuz Mahallesi, 420'nci sokakta yaşamaya başladı.

Şanlıurfa'daki Ekinci ailesi de kızları Esra ile temas kurarak "Durumunu merak ediyouz. Kardeşin Ferhat Ağrı'ya seni görmeye gelecek" diye haber yolladı.

Bunun üzerine Ağrı'ya gelen Ferhat Ekinci, beş gün süreyle ablasının yanında kaldı. Bugün saat 15.30'da memleketine dönmek istediğini söyleyen Ferhat Ekinci, ablasına banyo yapmak istediğini bildirdi.

Banyo hazırlanırken içeri giren Ferhat Ekinci, "Namusumuzu kirlettin" diyerek ablası Esra'yı bıçaklamaya başladı. Esra'nın yardım istemesi üzerine banyoya gelen gelinin kayınpederi Salih Kaya'yı da bıçakladı.

Esra olay yerinde can verirken, ağır yaralanan Salih Kaya ambulansla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Komşuları, kaçmaya çalışan Ferhat Ekinci'yi yakalayarak polise teslim etti.

AĞRI/DHA