Gündem Töreden törene

Töreden törene

Paylaş
Töreden törene

Batman'da bir genç sevdiği kızı kaçırdı. Kızın aşiretinden bir erkek de misilleme olarak gencin ablasını kaçırdı ve olay karıştı

İKİSİ DE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ

Haberin Devamı

Yozgat Bozok Üniversitesi İktisat Fakültesi öğrencisi Özcan İn (21) ile Batman Üniversitesi Büro Yönetimi öğrencisi Derya Kol (18) birbirlerine aşıktı. Her iki genç de Batman Kozluk’un Geçitaltı köyünde oturuyordu. Ailesi Derya’yı başka bir gence vermeye niyetlendi.

Bunu duyan Özcan, sevgilisiyle anlaştı ve Derya’yı 1 hafta önce kaçırdı. Bu haber duyulduktan 20 dakika sonra, Derya’nın aşiretinden Emrah Kol (22), misilleme olarak Özcan’ın ablası Nurcan İn’i (22) kaçırdı.

KAN DAVASI ENGELLENMİŞ OLDU

Ortalık bir anda karıştı. Özcan’ın aşireti ile Derya’nın aşireti birbirine girdi. Aileler töre gereği gençler hakkında ölüm kararı aldı. Silahlanıp gençleri aramaya başladılar. Gençlerin öldürülmesi demek, iki aşiret arasında kan davasının başlaması demekti.

Haberin Devamı

Kozluk Belediye Başkanı Raşit Haşimi, Sason eski Belediye Başkanı İrfan Aslan ve yazar Abdullah Kaya arabulucu olarak devreye girdi. 3 kişilik komisyon aşiret üyeleri, ailelerle ve saklandıkları yerde gençlerle görüştüler.

5 BİN KİŞİ DÜĞÜNE KATILDI

Komisyon, kararını “Gençler tek düğünle evlenecek. Kız kaçıran damatlar 1 yıl süreyle köye giremeyecek” şeklinde açıkladı. Bu karara aşiretler ve aileler de uydu. Önceki akşam Derya ile Özcan ve Nurcan ile Emrah davullu zurnalı düğünle evlendi.

23 bin nüfuslu Kozluk’taki düğüne 5 bin kişi katıldı. Aynı gece hem oğlunu hem de kızını 50 bin lira harcayarak evlendiren Kasım İn, “Eğer arabulucular çözüm bulmasaydı, bölgede yıllar sürecek bir kan davası başlayacaktı” dedi.

Arif ASLAN/DHA