Spor Torku Arena teknik adamları büyüledi

Torku Arena teknik adamları büyüledi

Paylaş
Torku Arena teknik adamları büyüledi

Spor Toto Süper Lig'de Konya deplasmanına gelen teknik direktörler, futbol topu görünümündeki Konya Büyükşehir Belediyesi Torku Arena'nın ambiyansından çok etkilendi.

Birçok konuda ilk olma özelliği taşıyan, dış cephesi yeşil-beyaz mebranla kaplı futbol topu görünümündeki 42 bin kişilik Torku Arena görenleri hayran bırakıyor.

UEFA kriterlerine
uygun projelendirilen stadyum, tamamı kapalı tribünlerden oluşuyor. Torku Arena, zeminden ısıtmalı futbol sahası, ısıtmalı koltuklar, localar, alışveriş merkezleri ve restoranlar bulunuyor. Torku Arena’nın Bu özelliklerinden etkilenen Spor Toto Süper Lig’in tecrübeli teknik direktörleri, AA muhabirine Torku Arena’yı değerlendirdi.

"Eskiden Konya en rahat deplasmanlardan biriydi"

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, eski stadyum Konya Atatürk’te de görev yaptığını söyledi. Eski statta tribünle saha arasında bisiklet parkuru ve büyük bir boşluğun olduğunu anımsatan Kocaman, şunları kaydetti:
"Dolu zamanlarında bile seyircinin sahaya ulaşması gerçekten kolay değildi. Taraftarın o gücünü, etkisini ve elektriğini sahaya yansıtması açısından Konya, belki de en rahat deplasmanlardan biri olarak görülüyordu. Sonra 8-9 yıl sonra Konya’ya geri döndüm ve Torku Arena’da oynamaya başladık. Bu seferde bunun tam tersi görüntü vardı. Bence Torku Arena Türkiye’de elektriğini sahaya en kolay aksettirildiği stadyumlardan birisi olarak görünüyor."

Ev sahibi olmanın en büyük avantajlarından birinin seyirci varlığı olduğunu anlatan Kocaman, "Özellikle sesi sahaya çok kolay ve güçlü bir şekilde yansıtan stadyumlar, kendi sahasında oynayan takımlar için büyük bir avantaj oluyor. Seyirci sayısına bakmadan oradaki ambiyans güç veriyor. Zemin de şu anda Türkiye’deki en güzel zeminlerden bir tanesi" ifadelerini kullandı.

"Milli maçların oynanması lazım"

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Torku Arena’nın ambiyans anlamında çok güzel bir stadyum olduğunu ifade etti.

12. hafta Torku Konyaspor ile oynadıkları maçta seyirci baskısını hissettiklerini belirten Çalımbay, "Atmosferi çok güzel. Ev sahibi takımın avantajı, deplasman takımın dezavantajı haline geliyor. Bence milli maçların böyle stadyumlarda oynanması gerekiyor" dedi.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İrfan Buz da Torku Arena’nın ambiyansının ve zeminin çok iyi olduğunu dile getirdi. Torku Konyaspor ile kupa maçında mücadele ettiklerinde stadyumu gördüğünü ve beğendiğini söyledi.

"Türkiye’deki en iyi stadyumlardan bir tanesi"

Balıkesirspor’un başındayken 2. hafta Konya’ya gelen teknik direktör İsmail Ertekin ise Torku Arena’nın Türkiye’nin en iyi stadyumlarından bir tanesi olduğunu vurguladı.

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, futbol oynamaya elverişli bir stadyum olduğunu aktardı. Stadyumun, ambiyansı ve atmosferinin çok güzel olduğuna işaret eden Kafkas, taraftarın coşkusunun futbolcuya yansıdığını, Anadolu’da böyle stadyumların çoğalması gerektiğini kaydetti.

Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, Türkiye’nin böyle statlara ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, "Çok güzel ve modern bir stat olmuş. Özellikle uluslararası arenaların ülkemizde yapılabilmesi açısından modern statlar büyük önem taşıyor. Tabii bu statlar yapılıyor ancak taraftarlarında bu statları doldurmaları ve takımlarına destek olmaları da çok önemli" ifadesini kullandı.

Maç sonu açıklamalarında ne demişlerdi?

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu 13. hafta karşılaştıkları Torku Konyaspor maçının ardından, "Bu muhteşem stadyumla daha da zor hale geldiğine inanıyorum. Böyle stadyumların artması futbolun güzelliklerine katkıda bulunacaktır" demiş, Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Blic, 15. haftada oynanan maçının ardından, Torku Arena’nın harika bir stadyum olduğunu belirtmişti.

Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor’un eski teknik direktörü Bülent Korkmaz da 4. haftadaki Torku Konyaspor maçının ardından, Konya stadının muhteşem olduğunu, akustiğinin rakip takımı baskı altına alabildiğini dile getirmişti.

AA

Haberin Devamı