Spor Torku Konyaspor 92 - 89 NSK Eskişehir Basket

Torku Konyaspor 92 - 89 NSK Eskişehir Basket

Paylaş
Torku Konyaspor 92 - 89 NSK Eskişehir Basket

Türkiye Basketbol Ligi'nde Torku Konyaspor, sahasında NSK Eskişehir Basket'i 92-89 yendi.

Müsabakaya De Vries ve Bremer sayılarıyla etkili başlayan Torku Konyaspor, Haislip, Walsh ve Homan’ın sayılarına engel olamadı. Sert savunma uygulayan konuk ekip, Warrick ve Guinn’i boyalı alanda durdurdu. NSK Eskişehir Basket, Harris ve Randle’nin basketleriyle farkı 5 sayıya (16-11) çıkardı.

Kenardan oyuna dahil olan Pastal ve Ogün’ün sayılarıyla farkı kapatmak isteyen Torku Konyaspor, Haislip ile Walsh’ın sayılarına engel olamadı ve ilk devre 20-22 NSK Eskişehir Basket’in üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci periyoda iki sayı geride başlayan Torku Konyaspor, De Vries ve Warrick sayılarıyla aradaki farkı kapatarak, 3 sayı öne geçti: 25-22. Maçı bırakmak istemeyen NSK Eskişehir Basket ise Harris ve Homan ile sayılar üretti. Pota altında etkili olan Warrick’in sayılarıyla etkili oyunu sürdüren ev sahibi ekip, Pastal ve Guinn ile basketler buldu.

İkinci periyodun ilk 5 dakikası 38-33 ev sahibi takımın üstünlüğüyle geçildi. Periyodun bitimine 3 dakika kala, Torku Konyaspor’da De Vries, NSK Eskişehir Basket’te ise Haislip takımlarının hücum yükünü çekerken, kenardan oyuna dahil olan Mesut’un sayılarıyla fark 6 sayıya (47-41) çıktı. Karşılıklı basketlerle geçen ikinci periyodu, Torku Konyaspor 55-49 önde kapattı.

Üçüncü periyoda iki takımda hücumda top kayıplarıyla başladı. NSK Eskişehir Baskette Walsh, Harris ve Kartal ile sayılar bulurken Konya ekibi ise Bremer ile Warrick basketler buldu. Warrick’in boyalı alandaki etkili oyununa dış atışlardan destek veren Rasic ile ev sahibi takım, farkı 9 sayıya (69-58) yükseltti. Torku Konyaspor’da Warrick ve Bremer, NSK Eskişehir Basket’te ise Randle, Wals ve Harris sayılar bulurken üçüncü periyot 74-64 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle geçildi.

Final periyoduna 10 sayı farkla başlayan Torku Konyaspor, ilk hücumunda top kaybetti. Sonraki iki atağından da boş dönen Torku Konyaspor, NSK Eskişehir Basket’ten Birsen, Kartal ve Harris’in sayılarına engel olamadı. Konuk ekip, maçın bitime 6 dakika 30 saniye kala farkı 4 sayıya (77-73) indirdi.

Etkili oyununu sürdüren NSK Eskişehir Basket, Randle ile bulduğu üçlükle beraberliği sağladı: 77-77. Torku Konyaspor ise De Vries’ın üçlüğü ve Warrick’in boyalı alandaki etkinliği ile farkı tekrardan 6 sayıya (83-77) çıkardı. Taraftar desteğini arkasına alan ve son dakikaları heyecanlı geçen müsabakada Torku Konyaspor, NSK Eskişehir Basket’i 92-89 yendi.

Torku Konyaspor: 92 - NSK Eskişehir Basket: 89
Salon: Selçuklu Belediyesi
Hakemler: Murat Biricik, Ersan Ergüler, Engin Sarı
Torku Konyaspor: Bremer 10, Warrick 21, De Vries 26, Ogün Sevinç 3, Guinn 15, Pastal 4, Mesut Ademoğlu 3, Cihan Amasyalı, Rasic 10
NSK Eskişehir Basket:
Kartal Özmızrak 9, Randle 16, Haislip 20, Walsh 15, Homan 11, James Metecan Birsen 7, Ahmet Buğrahan Tuncer, Uğur Dokuyan, Brackings, Harris 11
1. periyot: 20-22
Devre: 55-49
3. periyot:74-64

AA

Haberin Devamı