Spor Torku Konyaspor Kasımpaşa maçında tarihi olay

Torku Konyaspor Kasımpaşa maçında tarihi olay

Paylaş
Torku Konyaspor Kasımpaşa maçında tarihi olay

Spor Toto Süper Lig 24. hafta karşılaşmasında Torku Konyaspor, Kasımpaşa'yı konuk etti. Karşılaşmanın 19. dakikasında lig tarihinde ender rastlanan bir olay yaşandı

Kasımpaşa, karşılaşmanın 19. dakikada 1-0 öne geçti. Ryan Babel'nin yerde yattığı sırada Torku Konyaspor'lu oyuncular topun taça atılmasını beklerken orta sahanın biraz ilerisindeki Ryan Donk aşırtma vuruşu ile topu ağlara gönderdi.

Haberin Devamı

TARTIŞMA YARATAN GOL

Bu gol, iki taraf arasında büyük bir tartışmaya sebep oldu. Orta yuvarlakta iki takım oyuncuları, maçın hakemi Mete Kalkavan ile yaptıkları görüşme sonucu Torku Konyaspor'un gol atmasına karar verdi.

HASAN KABZE SANTRA ÇİZGİSİNDEN TOPU ALIP BOŞ KALEYE GOL ATTI

Ayrıca fileleri havalandıran öğrencisi Donk'u yanına çağıran Kasımpaşa'nın teknik patronu Şota Arveladze, rakibin gol atmasına izin vermelerini istedi. Böylece santradan aldığı topla kaleye kadar ilerleyen deneyimli forvet Hasan Kabze skora eşitliği getirdi.

TORKU KONYASPOR 2- 1 KASIMPAŞA

Karşılaşma Torku Konyaspor'un 2-1'lik galibiyetiyle sona erdi.

Maç sonrası Hasan Kabze yayıncı kuruluşa "Şota'yı tebrik ederim, büyük bir centilmenlik yaptı" diye konuştu.

Haberin Devamı

Pozisyonun kahramanlarından Ryan Donk ise maç sonrası şunları söyledi: "Pozisyonda hakem 2 kere 'oyna' diye bağırdı. Ben de golü attım. Sonra Şota 'Fair play yapmamız lazım' dedi.Bıraktık ve gol oldu"

ŞOTA İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI

Maç sonrası bombayı Şota patlattı. Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota Arveladze canlı yayında istifa ettiğini açıkladı. Maçta yaşanan tarihi olayla ilgili soruya cevap veren Şota, "Olayı fazla konuşmak istemiyorum. Kasımpaşa'ya bu yakışır. Maçtan sonra oyuncularımla konuştum herkese teşekkür ediyorum." dedi.

O anların fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı

İLK VUKAATI DEĞİL

Ligin ilk yarısında Kasımpaşa Beşiktaş maçında Donk sahadaki ikinci topu dışarı atmak yerine eline alarak yaklaşık 10 saniye elinde tuttu. Sonra Almeida’nın gol pozisyonu girişim anında elinde tuttuğu topu diğer oynanan topa vurarak topun yönünü değiştirdi. Herkesin bir anda şaşırdığı pozisyonda maçın hakemi Barış Şimşek, Kasımpaşa’nın Hollandalı oyuncu Donk’a sarı kart göstererek cezalandırırken, oyunun hakem atışıyla başlatmıştı.