Spor Toronto Hidayet'le uçuşa geçti

Toronto Hidayet'le uçuşa geçti

Paylaş
Toronto Hidayet'le uçuşa geçti

Toronto Raptors'a transfer olan Hidayet Türkoğlu, geçen Doğu Konferansı'nı 13. sırada tamamlayan Kanada temsilcisini üst sıralara taşıdı

Geçen yıl da takımın başında yer alan antrenör Jay Triano, as oyuncular Chris Bosh, Andrea Bargnani ve Jose Calderon’un yanına tecrübeli Hidayet’i katan Toronto Raptors, özellikle son haftalarda üstün performans sergilemeye başladı.

Geçen sezon 5 Ekim-5 Ocak arasındaki üç aylık dönemde 18 galibiyet 25 mağlubiyet ile 14. sırada yer alan Raptors, bu yıl aynı dönemde 18 galibiyet 18 mağlubiyet ile 6. sırada bulunuyor.

Özellikle son haftalarda üstüste galibiyetler alan ve ligdeki son 8 karşılaşmasının 7’sinden gülerek ayrılan Toronto Raptors, son olarak önceki gün akşam Hidayet Türkoğlu’nun eski takımı Orlando Magic’i deplasmanda 108-103 mağlup etti.

Yeni takımına ve arkadaşlarına alışma dönemi geçirdiğini belirten Hidayet, "Şimdi herşey çok iyi gidiyor. Orlando’yu, kendi evlerinde yenmek ayrı bir sevinç yaşattı. Savunmayı iyi yaptığımız takdirde galibiyetler daha da artacak" dedi.

RAPTORS’IN İSTATİSTİKLERİ

Hidayet’in Orlando Magic formasıyla Doğu Konferansı şampiyonluğu yaşadığı ve NBA finali oynadığı 2008-2009 sezonunda, 15 takımlı Doğu Konferansı’nı 13. sırada tamamlayan Kanada ekibi, geçen yılki 82 karşılaşmada 49 mağlubiyet ve 33 galibiyet almıştı.

Kadrosuna bu yıl Hidayet Türkoğlu’nun yanısıra çaylak DeMar DeRozan’ı ve Indiana Pacers’dan Jareett Jack’i de ekleyen Raptors, diğer yıldız oyuncuları Chris Bosh, İspanyol Jose Calderon ve İtalyan Andrea Bargnani ile ligde 18 galibiyet 18 mağlubiyetle 6. sırada yer alıyor.

Hızlı yükselişini sürdüren Toronto Raptors’da, takımın en çok sayı üreten oyuncusu Chris Bosh, geçen sene 22.7’lik sayı ortalamasına karşılık bu sezon Hidayet’in de önemli katkısıyla ortalamasını 23.6’ya yükseltti.

Takımda 4.5 asist, 4.5 ribaunt ortalamasına sahip olan Hidayet, Raptors’da iki istatistiği de yüksek rakamlarda bulunan tek oyuncu konumunda.

Toronto Raptors, kendi evinde 12 galibiyete karşılık 5 mağlubiyet alırken, deplasman maçlarında 6 galibiyet, 13 mağlubiyeti bulunuyor. Ligde 10. yılını tamamlayan Basketbol Milli Takımı kaptanı Türkoğlu, 2014 yılına kadar Toronto Raptors forması giymeye devam edecek.

Haberin Devamı