Bilim - Teknoloji Torrent devi direniyor!
Paylaş
Torrent devi direniyor!

İki hafta önce apar topar kapanan dev torrent sitesi, yeni adresinde tekrar hayata döndü!

İki hafta önce aleyhindeki mahkeme kararını gerekçe göstererek kapandığını ilan eden Torrent paylaşım sitesi IsoHunt, şimdi yeniden hayata dönüyor. Eğlence endüstrisinin, film, müzik ve yazılım telif haklarını çiğnediğini iddia ederek mahkemede mahkum ettirdiği Torrent paylaşım sitesi IsoHunt, bu kararın ardından kapandığını ilan etmişti.

Haberin Devamı

Ancak şimdi, sitenin yönetim kadrosu tamamen değişmiş şekilde, yeni bir internet adresinde yeniden hizmet vermeye başladı. Bu kez, pasifikteki bir ada devleti olan Tonga'ya ait Isohunt.to adresinde yayına başlayan site, yine eskiden olduğu gibi, yasa dışı film, müzik ve yazılım torrent linkleri paylaşmaya devam ediyor.

IsoHunt'ın yeniden hayata dönmesi meselesi ile biraz karışık. Zira yeni sitenin sahiplerinin eski yönetimle hiçbir ilişkisi bulunmuyor. Yeni yöneticiler, site kapanmadan önce tüm site arşivini indirerek arşivlediklerini ve şimdi yeni bir adreste, kendi inisiyatifleri ile tüm eski Isohunt arşivini yeniden hayata geçirdiklerini iddia ediyorlar. Elbette sitenin yeni sahiplerinin gerçek isimleri bilinmiyor ancak hosting adresi olarak Avustralya'lı bir hosting firması görünüyor.

Haberin Devamı

Sinema / müzik / yazılım endüstrisinin yeni IsoHunt hakkında Avustralya'da hukuki sonuç almasının birkaç sene sürebileceği konuşuluyor. IsoHunt yönetiminin bu sırada başka bir ülkede hosting sağlamak üzere hazırlık yaptığını da tahmin etmek zor değil. Dolayısıyla, IsoHunt, çok uzun yıllar daha hizmet vermeye devam edecek gibi görünüyor.

Aynı operasyonun, şu sıralar kapanma tehlikesi yaşayan The Pirate Bay için de hazırlandığı konuşuluyor. Sitenin fanatiklerinin, tüm site arşivini kopyaladıkları ve bir kapanma durumunda klon Pirate Bay siteleri açacakları kesin gibi...

Resimlerle: En iyi torrent siteleri

Kaynak: CHIP Online