Spor Torres yarı finalde yedek olabilir

Torres yarı finalde yedek olabilir

Paylaş
Torres yarı finalde yedek olabilir

İspanya Teknik Direktörü Vicente del Bosque, Fernando Torres'in yarı finalde oynayacakları Almanya maçında ilk 11'de başlamayabileceğini söyledi

Del Bosque, yaptığı açıklamada, Torres’in İspanya’nın hücum hattında çok önemli bir oyuncu olduğunu, ancak bunun Torres’in "dokunulmaz" olduğunu göstermediğini belirtti.

İspanya’nın Paraguay ile oynadığı çeyrek final maçında çok etkili gözükmeyen Torres, 56. dakikada Cesc Fabregas ile değiştirilmiş, İspanya bu dakikadan sonra orta sahaya biraz daha hakim hale gelmişti.

FABREGAS İLE ORTA SAHA GÜÇLENDİRİLECEK

Fabregas’ın Almanya maçında 5’li orta sahada ilk 11’de başlayabileceği ve ileride tek forvet olarak David Villa’nın oynatılabileceği belirtiliyor.

İspanya, 2008’deki Avrupa Şampiyonası finalinde Almanya’ya karşı bu taktikle oynamış ve ilerde tek forvet olarak oynayan Torres, takımını 1-0’lık galibiyete taşıyan golü atmıştı.

RAKİBE GÖRE ALTERNATİF

Del Bosque, Paraguay maçında oyun içindeki bu taktik değişikliğiyle ilgili olarak, "Paraguay’ın bu taktiğe nasıl cevap vereceğini görmek istedik, ancak bizi iyi tanıyorlardı.

5 kişilik orta sahaya dönmemiz onların oyununu etkilemedi. Sonre eski düzenimize döndük. Rakibe göre böyle alternatifler kullanılabilir" dedi.

Paraguay maçında İspanya’da daha sonra Pedro oyuna girmiş ve takım 4-4-2 taktiğine dönmüştü. 26 yaşındaki Torres, Nisan’da dizinden ameliyat olmuştu. Torres, Milli Takım’da geçen yılki Konfederasyon Kupası’ndan bu yana gol atamadı.

Haberin Devamı