Magazin Toygar Işıklı'nın babası hayatını kaybetti

Toygar Işıklı'nın babası hayatını kaybetti

Paylaş
Toygar Işıklı'nın babası hayatını kaybetti

Sanatçı Toygar Işıklı’nın Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde yaşayan Kıbrıs gazisi babası Ahmet Işıklı (70), hayatını kaybetti

Değirmendere Yüzbaşılar Mahallesi’ndeki evinde rahatsızlanan Işıklı’nın komşuları sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, Işıklı’nın kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini belirledi.

Işıklı’nın cenazesi Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Gölcük Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Hanefi Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kıbrıs gazisi Işıklı’nın derneklerinin üyesi olduğunu belirterek, "Bugün birlikte, Kıbrıs gazisi İsmail Gül’ün ikindi vakti kılınan cenaze namazına katıldık. Ayrıldıktan kısa süre sonra ölüm haberini aldım." dedi.

Işıklı’nın Kıbrıs Barış Harekatı’nda astsubay olarak görev yaptığını ve bu harekat sırasında batan TCG Kocatepe gemisinden sağ kurtulduğunu dile getiren Arslan, ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki görevini emekli olana kadar sürdürdüğünü kaydetti.


TOYGAR IŞIKLI KİMDİR?


Çoğunlukla film ve dizi müzikleri yapan Toygar Işıklı 1974 Kocaeli Gölcük doğumludur. Gölcük’te doğan Işıklı, ilk-orta-lise eğitimini Karamürsel'de ve Gölcük Barbaros Hayrettin Lisesi'nde tamamladı. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Müzik Eğitimi Bölümü Şan anadalından mezun olarak tamamlayan Işıklı, ardından Müzik İleri Araştırmalar Merkezi Kompozisyon (Bestecilik) master programından mezun oldu. Halen İ. T. Ü. Müzikoloji ve Müzik Teorisi Doktora programına devam etmekte olan Işıklı, Berklee College of Music'te "Film Scoring" okumuştur. Tüm bu eğitim döneminde, Klasik Batı Müziği, 20. yüzyıl müziği, Caz, Klasik Türk müziği üzerine Hasan Uçarsu, Kamran İnce, Pieter Snapper, David Osborn, Şehvar Beşiroğlu, Nail Yavuzoğlu gibi önemli besteci ve hocalar ile çalışmalarda bulunmuştur.

Yaprak Dökümü, Dudaktan Kalba, Aşk-ı Memnu, Ezel, Fatmagül'ün Suçu Ne? Kuzey Güney, Karadayı, Medcezir, İçerde, Cesur ve Güzel, Çukur gibi dizilerin müziğini yapmıştır.

Haberin Devamı