Ekonomi Toyota 986 beygirlik GR Super Sport konseptini görücüye çıkartıyor

Toyota 986 beygirlik GR Super Sport konseptini görücüye çıkartıyor

Paylaş
Toyota 986 beygirlik GR Super Sport konseptini görücüye çıkartıyor

Japon otomobil üretiisi Toyota, bu yılın başında duyurduğu GR Super Sport konseptini seri üretim haline getireceğini duyurdu

Yıl içerisinde yeni Supra’yı tanıtacak olan Toyota, sürpriz bir projeyi hayata geçirmek üzere. WEC ekibi Gazoo Racing ile birlikte geliştirilen GR Super Sport konseptinin yakın gelecekte üretime geçirileceği resmen duyuruldu. Ocak ayında tanıtılan konsept model, Japon üreticinin dayanıklılık şampiyonasındaki deneyimleri dikkate alınarak geliştirildi.

Haberin Devamı

Toyota Gazoo Racing’in başında yer alan Shigeki Tomoyama, projenin heyecan verici olduğunu ifade etti. “WEC’te kullandığımız TS050 Hybrid, yeni konsepte büyük ölçüde temel oluşturdu. Yakın gelecekte kullanıcılara bu şaşırtıcı deneyimi sunup inanılmaz performansı yola aktarmak ilginç olacak.” şeklinde konuşan Tomoyama, geçtiğimiz yılki tanıtımda da konseptin gerçeğe dönüşeceğine ilişkin ipuçları vermişti.

Toyota’nın LMP1 aracında yer alan hibrit motoru kullanan konsept, 2.4 litrelik çift turbolu V6 motoru gövdesinde taşıyor. 986 beygir güç üreten başarılı motorun yol versiyonunda da aynen kullanılıp kullanılmayacağı ile ilgili herhangi bir bilgi verilmedi.