Ekonomi Toyota hibrid üretimini artırıyor

Toyota hibrid üretimini artırıyor

Paylaş
Toyota hibrid üretimini artırıyor

Japon Otomobil Üreticisi Toyota, küresel bazda hibrid araç üretimini iki katına çıkaracak

Fransız ekonomi gazetesi La Tribune’de yer alan habere göre, şirket, hibrid araç üretimini iki yıl içinde iki katına çıkarma kararı alarak, dünyada en çok hibrid araç üreten şirket olma özelliğini korumayı hedefliyor.

Japonya’da geçen yıl 500 bin hibrid araç üreten Toyota, bu yıl 800 bin, 2011 yılında 900 bin, 2012’de ise 1,1 milyon hibrid araç üretmeyi hedeflediğini açıkladı.

Şirketin Japonya’daki hibrid araç üretimi küresel pazarın yüzde 90’ını oluşturuyor. Şirketin geçen yıl Japonya’daki hibrid araç üretimi, toplam üretiminin yüzde 20’sine tekabül ediyor.

2011 yılındaki üretimi ise toplam üretiminin yüzde 30’unu oluşturacak. Japonya’da geçen yıl en çok satış kaydettiği Prius modelinin ardından Toyota, bu tip araçlardaki üretimini geliştirmeyi planlıyor.

ELEKTRİK FİŞİYLE ŞARJ EDİLEBİLİYOR

Toyota’nın üçüncü jenerasyon yeni Prius’unun "Plugin hibrid" modeli, herhangi bir elektrik fişinden şarj edilebiliyor ve Toyota’nın lityum-ion pil ile çalışan ilk aracı. Buna ek olarak, artırılan pil kapasitesi sayesinde EV modunda (sadece elektrik gücü ile çalıştığı mod) daha uzun mesafe katedebiliyor.

Araç, pilinin sadece elektrikle ilerlemeye izin vermediği orta ve uzun mesafelerde ise normal bir benzin ve elektrikle çalışan hibrid otomobil gibi çalışıyor. Böylece aracın kullanımı eksilen pil gücü veya pilin şarj edilmesi ile ilgili alt yapı eksikliği ile kısıtlanmıyor.

Yakıt verimliliği de artırılan Prius Plug-in Hibrid gibi plug-in hibrid araçların (PHV), normal hibrid araçlara oranla fosil yakıtların kullanımını, karbondioksit salımını ve atmosfere yayılan kirliliği de azaltması bekleniyor.

Haberin Devamı