Ekonomi Toyota RAV4 için geri sayım başladı!

Toyota RAV4 için geri sayım başladı!

Paylaş
Toyota RAV4 için geri sayım başladı!

Japon üreticinin yeni nesil mimarisi TNGA, Toyota RAV4 haricinde markanın CH-R, Auris ve Prius gibi birçok modelinin de temelini oluşturuyor

Japon otomotiv devi Toyota, Land Cruiser‘dan sonra en çok tutulan SUV modeli RAV4’ü yeniledi. Marka, beşinci nesil 4×4 için bu ayın sonunda, 30 Mart-9 Nisan tarihleri arasında geçekleşecek olan York Uluslararası Otomobil Fuarı’nda bir lansman yapacak. Kapsamlı şekilde elden geçirilen yeni Toyota RAV4 için en büyük değişiklik aracın mimarisinde yapıldı. Son derece kompakt olan SUV, markanın yeni TNGA platformu üzerine inşa edildi.

Ayrıca 2018 ile birlikte gelecek tüm RAV4 modelleri için dizel motor seçeneği sunulmayacak. Bunun yanı sıra Toyota, bu yıldan itibaren Hillux, Land Cruiser ve Proace gibi birkaç pikap, SUV ve minibüs modeli dışında tüm hibrid motor yelpazesini genişletiyor.

Yeni RAV4’ün, en az iki hibrid motor seçeneği ile önümüzdeki haftalarda York’a gelmesini bekliyoruz. Bunlar; Prius’ta kullanılan 120 beygir gücündeki 1.8 litrelik ve yeni Auris’te kullanılan 177 beygir gücündeki 2.0 litrelik hibrid motorlar. Ayrıca yeni CH-R’de kullanılan 1.2 litrelik dört silindirli turbo şarjlı benzinli motorun da fuarda yer alması muhtemel gözüküyor.

LG THİNQ ÖN SİPARİŞE SUNULDU

Haberin Devamı