Ekonomi Toyota Türkiye geri çağırmayı başlattı

Toyota Türkiye geri çağırmayı başlattı

Paylaş
Toyota Türkiye geri çağırmayı başlattı

Potansiyel gaz pedalı sorunu nedeniyle araçlar geri çağrıldı. Araç sahibi ne yapmalı?

Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş, geçmiş yıllarda satılan 57 bin 301 adet araç için geri çağırma kampanyası başlattı. Konuya ilişkin yazılı açıklamada, Toyota’nın, Türkiye’de "potansiyel gaz pedalı sorunu" na yönelik hazırlıklarını tamamladığı belirtilerek, "Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş, geçmiş yıllarda satılan ve kapsam dahilinde bulunan 57 bin 301 adet araç için geri çağırma kampanyası başlattı" denildi.

Kampanya hakkında bilgi veren Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, kapsam dahilinde değerlendirilen araçların sahiplerine telefon ve elektronik posta ile ulaşılarak, en yakın Toyota yetkili servisine başvurmaları gerektiği bilgisinin verilmesine ve gerekli parçaların yetkili servislere sevkıyatına başlandığını belirtti.

30 DAKİKALIK İŞLEM ÜCRETSİZ

Bozkurt, yaklaşık 30 dakika süren işlemin ücretsiz olarak gerçekleştirileceğini bildirdi. Geri çağırma kampanyasıyla ilgili olarak herhangi bir tarih sınırlaması olmadığını açıklayan Bozkurt, bu kapsama giren tüm araçlar işlem görene kadar kampanyanın devam edeceğini, bir yıl sonra bile Toyota bayilerine başvuran müşterilerin dahi bu kampanyadan ücretsiz olarak yararlanacaklarını ifade etti.

Müşterilerin konuyu ihmal etmemesi gerektiğini belirten Bozkurt, "Kampanyamız ileride oluşabilecek muhtemel problemler için önlem mahiyetindedir. Bu nedenle, kampanya kapsamında yer alan tüm müşterilerimizi işlemlerini yaptırmak üzere Toyota yetkili servislerinden randevu almaya davet ediyorum" ifadesini kullandı.

İNTERNETTEN SORGU

Açıklamada, kampanya kapsamındaki tüm müşterilerine en kısa zamanda ulaşmayı planlayan Toyota’nın, nadir olarak ortaya çıkan bu durumla ilgili olarak aracında bir problem yaşamayan müşterilerini de ileride oluşabilecek muhtemel durumlara karşı uyardığı dile getirildi. Toyota’nın Türkiye’deki resmi web sitesi www.toyota.com.tr 15 Şubat Pazartesi günü araç şasi numarası sorgulama ekranının hizmete gireceği kaydedilen açıklamada, Toyota kullanıcılarının araçlarının şasi numaralarını sorgulama ekranına girerek araçlarının kampanya kapsamında olup olmadıklarını öğrenebilecekleri bildirildi.

AA

Haberin Devamı