Ekonomi Toyota, 'yalanlama' gösterisi yapacak

Toyota, 'yalanlama' gösterisi yapacak

Paylaş
Toyota, 'yalanlama' gösterisi yapacak

Toyota, elektronik sistemlerinde hata bulunduğuna ilişkin iddiaları kamuoyu önünde 'test edecek'

Japon otomobil üreticisi Toyota, araçlarındaki elektronik sistemde hata bulunduğuna yönelik iddiaları yalanlamak için ABD’nin Los Angeles şehrinde kamuoyu önünde test yapmayı planlıyor.

Dünyada yaklaşık 9 milyon aracını teknik problemler bulunduğu gerekçesiyle geri çağırmak zorunda kalan otomobil devi Toyota’nın ayrıca, Illinois Üniversitesi’nde otomobil teknolojileri uzmanı Prof. David W. Gilbert’in ABD Kongresinde geçen ay yaptığı konuşmada, aniden hızlanma sorunu bulunduğu iddia edilen Toyota ve Lexus model araçların elektronik sistemlerinde yapısal hata bulunduğu yönünde sunduğu argümanları da çürütmeyi hedefliyor.

İNTERNETTE DE YAYINLANACAK

Toyota’nın sözcüsü Paul Nolasco yaptığı açıklamada, şirketin iddiaların yanlış olduğunu ispatlamak için Los Angeles’ta halka bir gösteri düzenlemeyi planladığını söyledi.

Gösterinin tam olarak neyi kapsadığı konusunda ayrıntı vermeyen Nolasco ayrıca, gösterinin görüntülerini internette de yayınlamayı planladıklarını belirtti.

Toyota, geçen sonbahardan bu yana 6 milyonu ABD’de olmak üzere yaklaşık 8,7 milyon aracını aniden hızlanma ya da fren sisteminde sorun bulunduğu gerekçesiyle geri çağırdı. Şirket yaşanan teknik sorunların bu araçlardaki elektronik sistemlerinde bulunan hatalardan kaynaklanmadığını belirtiyor.

AA

Haberin Devamı