Ekonomi Toyota'da durum ciddi

Toyota'da durum ciddi

Paylaş
Toyota'da durum ciddi

Japonya Ticaret Bakanı Masayuki Noashima, yaklaşık 8 milyon aracı gaz pedallarındaki sorun nedeniyle geri çağıran Toyota'lar için "durum ciddi" açıklamasında bulundu

Japonya Ticaret Bakanı Masayuki Noashima, Toyota’dan, kitlesel geri çağırmaların ardından müşteri güvenini sağlamasını istediğini kaydetti. Noashima, "Geri çağırmaların boyutu çok yüksek. Durum ciddi. Geri çağırmalar, küresel ekonominin ortaya çıkarabileceği olası tehlikelere işaret ediyor" dedi.

TOYOTA’NIN PAZAR PAYI DÜŞECEK, FORD’UN ARTACAK

Sanayi analistleri, Toyota’nın, geri çağırmaları ve beklenmeyen bir kararla ABD’de en fazla satan bazı modellerin üretim ve satışının durdurmasının, pazar kaybına yol açabileceğini düşünüyor.

Analistler, Toyota’nın pazar payının, 2006 yılından bu yana en düşük seviyeye gerileyeceğini öngörüyor. ABD’nin otomobil araştırma sitesi Edmunds.com’un aylık raporuna göre, Toyota’nın ABD pazarındaki payı, ocak ayında yüzde 14.7’ye düşecek görünüyor.

Öte yandan rapora göre, ABD’li otomobil üreticisi Ford, yüzde 18 pay kazanabilir, bu da Mayıs 2006’dan bu yana Ford’un en iyi seviyesini oluşturur.

GAZ PEDALLARININ ÜRETİCİSİ CTS

Toyota’ya gaz pedalı tedarik eden CTS Corp Üst Yöneticisi Vinod Khilnani de Toyota için yeni gaz pedalı tasarladıklarını, yeni tasarımın CTS ve Toyota tarafından yeterince test edildiğine inandığını belirtti.

Khilnani, ilk gaz pedallarının Toyota’nın istekleri doğrultusunda yapıldığını, gaz pedallarında sorun çıkan bölümün Toyota tarafından öngörülemediğini ifade ederek, "Biz pedalları onların istediği şekilde yaptık ve Toyota bunu uygun gördü" dedi.

Toyota için ürettikleri geri çağırmaya konu pedalların diğer otomobil üreticileri tarafından kullanılmadığını belirten CTS, Toyota’nın dışında Chrysler, Honda Motor ve Volkswagen için de üretim yaptıklarını kaydetti.

Haberin Devamı