Ekonomi Toyota'da şimdi de fren sorunu

Toyota'da şimdi de fren sorunu

Paylaş
Toyota'da şimdi de fren sorunu

Japon otomobil üreticisi Toyota, Prius modelinin fren sisteminde sorun bulunduğunu açıkladı

Araçlarında gaz pedalındaki sorun nedeniyle yaklaşık 8 milyon aracını geri çağıran, sekiz modelinin üretimin durduran Toyota, dünyada en çok satan hibrid araç Prius’un fren sisteminde sorun bulunduğuna dair şikayetler aldığını belirtti.

Toyota’nın sözcüsü Mieko Iwasaki yaptığı açıklamada, Kuzey Amerika ve Japonya’da Prius’un yeni modelinin fren sisteminde sorun bulunduğuna ilişkin yaklaşık 12 şikayet bildirildiğini ifade ederek, konuya ilişkin daha fazla detay vermek istemedi.

Japonya Ulaştırma Bakanlığından yapılan açıklamada ise soruna ilişkin yaklaşık 14 şikayet aldıklarını kaydederek, geri çağırma ihtimalinin göz ardı edilemeyeceği belirtildi.

Toyota'nın ABD satışları düştü

Japon medyasında yer alan haberlere göre ABD Ulusal Otoyolu Trafik Güvenlik İdaresi (NHTSA) de yaklaşık yüz benzer şikayet aldıklarını duyurdu. NHTSA’nın internet sitesinde Prius kullanan bir sürücü şikayet dilekçesinde durmak için aracın frenine bastığını ancak yanıt alamadığını yazdı.

Sürücü, aracı ancak kırmızı ışıkta bekleyen öndeki araca çarparak durdurabildiğini belirtti. Toyota ve Japonya ulaştırma Bakanlığı’na göre, problem geçen Mayısta Japonya’da piyasaya sunulan Prius’un son versiyonunu ilgilendiriyor.

Prius’un fren sisteminde sorun bulunduğuna yönelik şüpheler Toyota’nın Tokyo Borsasındaki durumunu da negatif yönde etkiledi. Toyota’nın hisseleri yüzde 5,68 oranında geriledi. Şirketin borsadaki hisseleri 21 Ocak'tan bu yana yüzde 19 oranında değer kaybetti.

Haberin Devamı