Yaşam Toyota'dan çevreci proje

Toyota'dan çevreci proje

Paylaş
Toyota'dan çevreci proje

Toyota'dan çevreci proje

Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, Toyota olarak, çevreci araçların yaygınlaştırılması konusunda dünyada ve Avrupa’da yapılan çalışmaların bir benzerini dünyanın en önemli şehirlerinden biri olan İstanbul’da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan İstanbul Enerji A.Ş. ile hayata geçirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Bozkurt, bu yıl düzenlenen İstanbul Autoshow’un farklı bir Toyota dünyasının kapılarını araladığını belirterek, geniş ürün gamı ile kullanıcılara üstün teknolojik ürünler sunan Toyota’nın olarak geleceğe yön veren en yeni araçlarla fuardaki yerini aldığını kaydetti.

Bu sene İstanbul Autoshow’da iki ayrı salonda bulunduklarını ifade eden Bozkurt, 4. salonda optimal drive teknolojisi ile donatılan ve pazara satışa sunulan modellerini, B-MPV sınıfının gözdesi olmaya aday en yeni modelleri Verso-S’i, dünyanın en çok satılan hibrid otomobil Prius modelini ve otomotiv sektöründe en çok aracın satıldığı sınıf olan C segmentinin ilk tam hibrid otomobili olan Auris HSD modellerini sergilediklerini anlattı. Bozkurt, 2. salonda ise, efsaneleşmiş 4x4 araçlarını SUV tutkunlarıyla buluşturduklarına değindi.

Haberin Devamı

Bozkurt, "Toyota olarak çevreci araçların yaygınlaştırılması konusunda dünyada ve Avrupa’da yapılan çalışmaların bir benzerini dünyanın en önemli şehirlerinden biri olan İstanbul’da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan İstanbul Enerji A.Ş. ile hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bu işbirliği ile hibrid ve hibrid-elektrikli araç teknolojilerinde varılan noktadaki tecrübelerimizi de paylaşmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

İstanbul Autoshow kapsamında iki ayrı salonda yer alan Toyota, yeni araçlarıyla göz dolduruyor. Toyota, 4. salonda yer alan standında pazarda satışa sunulan modellerinin yanısıra B-MPV sınıfının yeni gözdesi olmaya aday Verso-S modelini, hibrid ve şarj edilebilir (plug-in) hibrid araçlarını sergiliyor. Geleceğin kişisel ulaşım aracı i-REAL modelininin gösteriler eşliğinde tanıtımı da gerçekleştiren Toyota, 2. salondaki standında da efsanevi Land Cruiser ve Kuzey Kutbu’na gidebilen dünyadaki tek 4x4 araç olan Hilux Polar gibi Toyota’nın gözde 4x4 araçları otomobil tutkunlarına sunuyor.

Bu arada fuarda Toyota, çevreye duyarlı teknolojilere verdiği önemi 2010 İstanbul Autoshow’da gözler önüne sererken, çevre dostu otomobillerin yaygınlaşması ve kamunun konuyla ilgili bilinçlendirilmesi yönünde İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan İstanbul Enerji A.Ş. ile işbirliği protokolü imzaladı.

Haberin Devamı