Spor Trabzon 5 Mayıs hesabını kapattı

Trabzon 5 Mayıs hesabını kapattı

Paylaş
Trabzon 5 Mayıs hesabını kapattı

1995-96 sezonunda 5 Mayıs tarihinde sahasında Fenerbahçe'ye 2-1 yenilerek şampiyonluğu kaybeden Trabzonspor bu kez aynı tarihte rakibinin kupa hasretini 28 yıla çıkartarak, rövanşı almış oldu

1995-1996 sezonunda şampiyonluğa çok yaklaşan Trabzonspor, 5 Mayıs’ta sahasında Fenerbahçe’ye 2-1 yenilerek ligin bitimine 2 hafta kala liderliği rakibine kaptırarak şampiyonluktan olmuştu.

Fenerbahçe ile söz konusu tarihte yaptığı karşılaşma öncesi ligde 76 puan ile sarı-lacivertli rakibi karşısında 1 puan önde olan Karadeniz ekibi, 32. haftada aldığı yenilgiyle, 2 puan geriye düşerek, ikinci sırada yer almıştı.

Söz konusu sezonu Fenerbahçe 84 puan ile şampiyon tamamlarken, Trabzonspor ise 82 puan ile ikinci olmuştu.

Maç sonunda Trabzon’da olaylar çıkarken, 25 yıldır şampiyon olamayan bordo-mavililer, şampiyonluğa en çok bu dönemde yaklaşmıştı.

ŞENOL GÜNEŞ RÖVANŞI ALDI

Trabzonspor’un Fenerbahçe karşısında şampiyonluğu kaybettiği 1995-1996 sezonunda da teknik direktör olarak takımın başında Şenol Güneş görev yapıyordu.

Bu kez bu yılın 5 Mayıs’ında yapılan kupa finalinde Trabzonspor, rakibi karşısında galip gelirken teknik direktör Güneş sahadan gülerek ayrıldı.

Haberin Devamı