Spor Trabzon final kapısını araladı: 2-0

Trabzon final kapısını araladı: 2-0

Paylaş
Trabzon final kapısını araladı: 2-0

Trabzonspor Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Antalyaspor'u 2-0 yenerek, final yolunda büyük avantaj sağladı

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Hüseyin Göçek, Baki Tuncay Akkın, Serkan Gençerler
Trabzonspor: Onur, Serkan, Giray, Song, Cale, Ceyhun, Selçuk, Colman, Burak, Alanzinho, Umut
Antalyaspor: Ömer, Yalçın, Orhan Ak, Necati, Ali Zitouni, Jedinak, Djehoua, Erhan, Ertuğrul, Batak, Dos Santos

Maç öncesi önceki gün vefat eden Galatasaray Kulübü eski başkanlarından Özhan Canaydın için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulurken, Trabzonsporlu taraftarlar Özhan Canaydın'ı alkışladı.

5. dakikada Alanzinho’nun pasında ceza alanı içindeki Burak’ın sert şutunda savunmada Orhan Ak’a çarpan top kornere çıktı.

27. dakikada Ali Zitouni’nin sağ çaprazdan şutunda, kaleci Onur’dan dönerek boşta kalan topu son anda savunma uzaklaştırdı.

31. dakikada Colman’ın sağdan ortasında, çizginin hemen önünde Umut’dan önce davranan Erhan topu kornere gönderdi. Aynı dakikada kullanılan korner atışında savunmanın uzaklaştıramadığı topu penaltı noktası yakınından Burak kaleye göndermek istedi, ancak meşin yuvarlak direğin az farkla üzerinden auta gitti.

33. dakikada ani gelişen Trabzonspor atağında, Serkan’ın sağdan ortasında, Alanzinho topu Colman’a aktardı. Bu futbolcunun yakın mesafeden şutunda kaleci Ömer topu çelerek mutlak bir golü önledi.

39. dakikada Umut’un pasında Colman topu kafayla ceza alanı içindeki Burak’a çıkardı. Bu futbolcunun dokunduğu top, açıyı iyi daraltan Ömer’den döndü.

45. dakikada rakibinden sıyrılarak sol çaprazdan ceza alanına giren Alanzinho’nun yerden vuruşunda top kaleci Ömer de kaldı.

Aynı dakikada Alanzinho’nun ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Ömer sol köşesine gelen topu güzel bir kurtarışla önledi.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere sonuçlandı.

49. dakikada Orhan Ak sarı kart gördü.

55. dakikada Tita'nın harika vuruşunu, kaleci Onur aynı güzellikte kurtardı.

66. dakikada Teofilo'nun pasında ceza alanı içinde topla buluşan Alanzinho'nun vuruşu, Trabzonspor'u 1-0 öne geçirdi.

87. dakikada Umut Bulut, Trabzonspor'u 2-0 öne geçiren golü attı.

90+3. dakikada Trabzonspor'dan Engin Baytar ve Antalyasporlu Yalçın kırmızı kart gördü.

MAÇTAN NOTLAR


Trabzonspor’da teknik direktör Şenol Güneş, ligde oynanan son Galatasaray maçında sahaya sürdüğü 11’i, Antalyaspor maçında da korudu. Beklenin aksine Song’u da 11’de sahaya süren Güneş, Zafer Yelen, Murat Tosun, Sylva, Ferhat ve Sezer Badur’u 18’e almadı.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI

Bordo mavili taraftarlar yönetim ve teknik heyetin tüm çağrılarına rağmen Antalyaspor maçına fazla ilgi göstermedi. Tribünlerde önemli boşluklar dikkat çekerken, yaklaşık 30 kadar da Antalyasporlu taraftar takımlarını destekledi. Bu arada Galatasaray eski Başkanı Özhan Canaydın’ın hayatını kaybetmesi nedeniyle, maç öncesi ve devre arasında yapılan kolbastı gösterileri iptal edildi.

Avni Aker tribünlerinde uzun zamandır yer almayan davulda bu kez stada sokuldu.

Bordo mavili taraftarlara maç için 20 bin bayrak dağıtıldı. Trabzonspor sahaya, “Madde bağımlılığına hayır, spora evet” yazılı pankart ile çıktı.

BAŞKAN ŞENER YALNIZ BIRAKMADI

Trabzonspor’un Galatasaray ile oynadığı maçı izledikten sonra İstanbul’a giden başkan Sadri Şener, üç gün İstanbul’da durduktan sonra yine Trabzon’a döndü.

Antalyaspor maçını protokol tribününden izleyen Şener, ligin 33. haftasında Denizlispor’la Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda oynanacak olan Denizlispor maçını İstanbul’a aldırabileceklerini söyledi

3

Haberin Devamı