Spor Trabzon Süper Kupa'nın sahibi

Trabzon Süper Kupa'nın sahibi

Paylaş
Trabzon Süper Kupa'nın sahibi

Bordo-mavili ekip ilk yarısı kısır ve pozisyonsuz geçen finalin ikinci 45 dakikasında fırtına gibi esti.

Biri çıkıp "Bursaspor ile Trabzonspor Süper Kupa finalinde karşılaşacak" dese Galileo gibi yargılanırdı herhalde!

Evet, dün Bursaspor ve Trabzonspor finali vardı İkitelli’de. Tuhaf ama gerçek. Geçen sezonun şampiyonu Bursaspor ile kupayı müzesine götüren ve teselli bulan Trabzonspor arasındaki finalde iki perdelik bir oyun vardı. İlk yarı yavan, pozisyonu az, zaman zaman gergin ve savunma güvenliklerinin ön planda olduğu bir 45 dakika izlendi. İkinci yarı Karadeniz fırtınası vardı. Trabzonspor’un geçen yılın tartışılan ve gol atamayan golcüsü Teofilo, yeni transfer Jaja’nın tribünde olduğu anlarda golleriyle meslektaşına adeta mesaj yolladı. O mesaj takım halinde de Liverpool’a gönderildi.

Şampiyon Bursaspor ise dün geceki futbolu, saha içindeki düzensizliği ile hiç de iyi sinyaller vermedi. Bir golle dağılan, gergin oynayan yeşil-beyazlıların, geçen yılın üzerine birşeyler koymak yerine geriye gitmesi ise düşündürücüydü. Aşırı sıcak ve yüksek nem oranı da bahane olamaz!

2. dakikada Bursaspor kornerinde Ömer’in kafasını Serkan çizgiden çıkardı.

32'de Selçuk’un uzak mesafeli sert şutunda Ivankov, topu kornere çeldi.

55’te Ceyhun yaklaşık 30 metreden çok sert vurdu. Ivankov’dan dönen topu Teofilo tamamladı: 0-1.

61'de Selçuk ara pasında Teofilo soğukkanlı şekilde plasesini yaptı: 0-2.

72'de Yattara’nın kornerine Egemen yükseldi, arka direkte Teofilo sadece dokundu: 0-3.

Haberin Devamı

Biz hep süperiz!

Trabzonspor’a, kupasını ve madalyalarını Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener verdi. Futbolcular, daha sonra kendilerine dağıtılan ve üzerinde "Biz hep süperiz" yazılı tişörtleri giydi. Bu arada Bursasporlu futbolcular ve teknik heyet de içeri girmeyerek kupa törenini izledi. TFF Süper Kupa 2010’un en değerli oyuncusu Teofilo Gutierrez seçildi.

‘Mükemmel değildik’

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Süper Kupa'yı kazanarak yeni sezon öncesi moral bulduklarını ancak daha eksikleri olduğunu söyledi.
Güneş, "Kazanmış olmak iyi olduğumuzu göstermiyor. Mükemmel değildik. Daha akıcı olmamız gerekiyor. Ancak bu sıcağa rağmen oyuncularım iyi mücadele etti. Hem onlara, hem de taraftara teşekkür ediyorum" dedi.

Teofilo'nun performansını da değerlendiren Güneş, "İyi işler yaptı. Ancak daha yüksek tempoda çalışması ve gücünün yerinde olması gerekir" yorumunu yaptı.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise futbol adına fazla bir şey ortaya koyamadıklarını ve hak eden tarafın kupayı kazandığını belirtti.
Bu arada Olimpiyat Stadı'ndaki aksaklıklar iki takımı da etkiledi. Havalandırma sisteminin çalışmaması nedeniyle basın toplantısı sırasında iki hoca ve basın mensupları sıkıntılı anlar yaşadı.

Haberin Devamı

Trafik çilesi

Olimpiyat Stadı'ndaki trafik çilesi dün bir kez daha kendini gösterdi. Taraftar sayısının stadın yarısını bile doldurmamasına karşın, taraftarlar trafik yüzünden stada ulaşmakta zorluk çekerken, maçın başlamasına karşın çok sayıda kişi ancak ilerleyen dakikalarda tribünlerdeki yerini alabildi.

Çevredeki otoparkların yetersizliği güvenlik güçlerine de zor anlar yaşatırken, stat kapılarının geç açılması da yoğunluğu körükleyen faktörler arasında yer aldı.

Volkan kızdırdı

Bu arada, kendisine faul yapıldığını düşünen Volkan Şen'in 68. dakikada yardımcı hakem Baki Tuncay Akkın’a “Allah belanı versin, ulan” demesi hocası Ertuğrul Sağlam’ı bir hayli kızdırdı. Sağlam, oyun alanına girerek oyuncusunu kolundan itti ve sert bir dille uyardı.

Haberin Devamı

(Milliyet)